Απότομη «βουτιά» θανάτου 1,5 χιλιόμετρο/λεπτό - (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Ολοι οι επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης KGL9268 από το θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας με ένα Airbus-321 της ρωσικής εταιρίας “Κογκαλιμάβια” και εμπορική ονομασία «Metrojet» είναι νεκροί και τα σωστικά συνεργεία περισυλλέγουν τα πρώτα πτώματα ανάμεσα στα συντρίμμια.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ρωσικού σταθμού «Vesti FM», αν και η πτώση του αεροπλάνου φέρεται να ήταν ιδιαίτερα απότομη, το ίδιο δεν είναι όσο διαλυμένο θα αναμενόταν και φαίνεται ότι είναι κομμένο σε δύο βασικά μεγάλα τμήματα.

Το «Al Jazeera» μεταδίδει ότι βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά.

Νωρίτερα, πολεμικά αεροσκάφη της Αιγύπτου εντόπισαν το σημείο συντριβής της πτήσης KGL9268 σε ορεινή περιοχή λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Ελ-Αρίσα, στο βορρά της χερσονήσου του Σινά όπου σπεύδουν δεκάδες οχήματα πρώτων βοηθειών.

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για το ρωσικό πολιτικό αεροπλάνο που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ σήμερα νωρίς το πρωί. Πριν λίγο, ανταποκριτής του ρωσικού καναλιού «Russia-24» μετέδωσε ότι όλες οι συγκλίνουσες πληροφορίες συνηγορούν ότι η πτήση με αριθμό 9268 από το θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας με ένα Airbus-321 της εταιρίας “Κογκαλιμάβια” και εμπορική ονομασία «Metrojet» συνετρίβη στην περιοχή του Σινά. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, πρόκειται για αποκλεισμένη από τον αιγυπτιακό στρατό ζώνη όπου λαμβάνουν χώρα αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι έχασε την επαφή με ένα πολιτικό αεροσκάφος με 217 επιβάτες – ανάμεσά τους 17 παιδιά – και 7 μέλη του πληρώματος ενώ αυτό πετούσε πάνω από το Σινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλάνο απογειώθηκε από το θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και οι επιβάτες ήταν κυρίως Ρώσοι τουρίστες.

Η Αίγυπτος επιβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στο κεντρικό Σινά.

Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ σχημάτισε μια υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης των κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου.

Πρόκειται για ένα Airbus-321 της εταιρίας “Κογκαλιμάβια”. Την είδηση επιβεβαίωσαν και οι υπηρεσίας ασφαλείας της Χερσονήσου του Σινά. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, η πτήση «εξαφανίστηκε» 23 λεπτά μετά την απογείωση και ενώ πετούσε στα 9.000 μέτρα.

Πάντα σύμφωνα με τα ίδια μέσα, στην τελευταία του επικοινωνία ο πιλότος ανέφερε τεχνικά προβλήματα. Αμέσως μετά έχασε απότομα ύψος, περίπου 1,5 χιλιόμετρο το λεπτό.

Το αεροπλάνο φέρεται να ήταν 18 ετών και να είχε χρησιμοποιηθεί από πολλές εταιρίες σε όλο τον κόσμο.

Η επιχείρηση ανεύρεσης και διάσωσης είναι σε εξέλιξη.