Προεδρία... με χιούμορ

Ένας πρώην τηλεοπτικός κωμικός, που δεν έχει προϋπηρεσία στην πολιτική, εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία ως νέος Πρόεδρος της Γουατεμάλας.

Ο 46χρονος Τζίμι Μοράλες απέσπασε περίπου το 70% της λαϊκής ψήφου, επικρατώντας πολύ εύκολα της πρώην πρώτης κυρίας της χώρας, Σάντρα Τόρες, η οποία παραδέχτηκε την ήττα της.

Πολλοί πολίτες της Γουατεμάλας αντιλαμβάνονται την κ. Τόρες ως μέλος της παραδοσιακής ελίτ που κυριαρχεί επί χρόνια στην πολιτική σκηνή. «Αναγνωρίζουμε τον θρίαμβο του Τζίμι Μοράλες και του ευχόμαστε καλή επιτυχία, η Γουατεμάλα έχει σοβαρά προβλήματα, αλλά ο λαός έκανε την επιλογή του και τη σεβόμαστε», δήλωσε πρώην πρώτη κυρία.

Οι κάλπες στήθηκαν περίπου ένα μήνα μετά την παραίτηση, σύλληψη και φυλάκιση του πρώην προέδρου Ότο Πέρες Μολίνα, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή σε ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που είχε ως επίκεντρο τα τελωνεία της χώρας.

«Ως πρόεδρος έλαβα μια εντολή και η εντολή από τον λαό της Γουατεμάλας είναι να παλέψω την διαφθορά που μας καταναλώνει», δήλωσε μετά τη νίκη του ο κ. Μοράλες.

Πηγή: skai.gr