Η νεα τρέλα των αμερικανων. Μετρούν τις θερμίδες παντού

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ανακοίνωσε χθες ότι θα θεσπίσει σαρωτικούς κανόνες, που θα επιβάλλουν στις αλυσίδες εστιατορίων, στους κινηματογράφους και στις πιτσαρίες να περιλαμβάνουν τις θερμίδες των πιάτων τα οποία προσφέρουν στους καταλόγους τους. Οι υγειονομικές αρχές πιστεύουν ότι οι νέοι αυτοί κανόνες θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της επιδημίας παχυσαρκίας, παρουσιάζοντας στους Αμερικανούς πόσες θερμίδες περιέχονται στα αγαπημένα τους φαγητά.

Οι ρυθμίσεις θα έχουν ευρύτατες συνέπειες για τη δημόσια υγεία. Το ένα τρίτο των θερμίδων που καταναλώνουν οι Αμερικανοί εντοπίζεται εκτός σπιτιού και πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι οι όλο και διογκούμενες μερίδες και τα ανθυγιεινά συστατικά είναι οι κεντρικοί υπεύθυνοι για την παχυσαρκία στις ΗΠΑ.

«Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες πολιτικές στον τομέα της διατροφής και της δημόσιας υγείας, που θεσπίζονται σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε η Μάργκο Γουτάν, διευθύντρια της στρατηγικής στον τομέα της διατροφής του Κέντρου Επιστημών και Δημοσίου Συμφέροντος. «Αυτήν τη στιγμή απλώς μαντεύεις πόσες θερμίδες λαμβάνεις. Οι νέοι κανόνες θα αλλάξουν την άγνοια», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα στο:

http://www.kathimerini.gr/793498/article/epikairothta/kosmos/metroyn-tis-8ermides-pantoy