Προσπάθειες "αποκλιμάκωσης"

Την Ουάσιγκτον θα επισκεφτεί την Δευτέρα ο Γερμανός Υπουργός Μεταφορών, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, για συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του Άνθονι Φόξ σχετικά με το σκάνδαλο του παράνομου λογισμικού ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων της εταιρείας Volkswagen.

Ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ θέλει επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχους της αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA).

Την Πέμπτη η Volkswagen ανακοίνωσε ότι διερευνά αν το παράνομο λογισμικό – που είχε τοποθετηθεί σε 11 εκατομμύρια οχήματα του ομίλου – ενδέχεται να βρίσκεται και σε έναν άλλο τύπο κινητήρα ντίζελ.

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου πριν από περίπου έναν μήνα, έχει “ενοχοποιηθεί” μόνο ένας τύπος ντιζελοκινητήρα, ο ΕΑ189. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «τα επίπεδα εκπομπής ρύπων του κινητήρα ΕΑ288 αποτελούν αυτήν την στιγμή αντικείμενο επιπρόσθετων ερευνών».

Η VW διαβεβαίωσε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 θα έρθει σε επαφή με όλους τους ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Πηγή: skai.gr