Run for Justice: Δυο δρομείς έκαναν με τα πόδια το Ατλάντα-Φέργκιουσον για τον άοπλο νεκρό Αφροαμερικανό

της Μαριάννας Μαρμαρά

Ενόσω τα βλέμματα του κόσμου ήταν στραμμένα στην απόφαση που θα λάμβαναν οι ένορκοι του Φέργκιουσον για την παραπομπή ή μη του λευκού αστυνομικού ο οποίος σκότωσε εν ψυχρώ με έξι σφαίρες τον 18χρονο άοπλο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου, δύο δρομείς αποφάσισαν να τρέξουν για την απονομή δικαιοσύνης.

Ο Λόντρελ Χαλ, 28 ετών, και ο Ρέι Μιλς, 29 ετών, ξεκίνησαν 20 ημέρες πριν από την 24η Νοεμβρίου, οπότε και εκδόθηκε η απόφαση της απαλλαγής του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον, έναν αγώνα δρόμου για τη δικαιοσύνη. Τον ονόμασαν «Run for Justice» και διένυσαν με τα πόδια κάτω από βροχή και χιόνι 885 χιλιόμετρα, από την Ατλάντα μέχρι και το Φέργκιουσον στο Μιζούρι, αφότου πέρασαν πρώτα από το Τενεσί, το Κεντάκι και το Ιλινόις. Οι δυο τους έφτασαν στο Φέργκιουσον την Κυριακή, μια ημέρα πριν από την ανακοίνωση της απόφασης, ώστε να είναι παρόντες όταν θα ανακοινωνόταν στους κατοίκους του Φέργκιουσον.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.iefimerida.gr/news/180078/run-justice-dyo-dromeis-ekanan-me-ta-podia-atlanta-fergkioyson-gia-ton-aoplo-nekro#ixzz3KAcW978w