Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι δεν θα βάλει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές το 2016, ανοίγοντας τον δρόμο για την Χίλαρι Κλίντον να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι το πένθος μετά τον θάνατο του γιου του επηρέασε την απόφαση του να μην διεκδικήσει την προεδρία.

Πρόσθεσε επίσης, σε δηλώσεις που έκανε στον Λευκό Οίκο δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα, πως δεν έχει τον χρόνο για να οργανώσει μια νικηφόρα καμπάνια.«Ενώ δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν θα είμαι σιωπηλός» είπε ο κ. Μπάιντεν. «Σκοπεύω να μιλάω ανοιχτά και καθαρά για να επηρεάσω όσο περισσότερο μπορώ την στάση του κόμματος και την πορεία του έθνους» πρόσθεσε.

H σταθερή πτώση των αριθμών της Χίλαρι Κλίντον στις δημοσκοπήσεις είχε δημιουργήσει σενάρια για μια συμμετοχή της τελευταίας στιγμής από τον 72χρονο Μπάιντεν. Ωστόσο, η θετική εμφάνιση της κ. Κλίντον σε ντιμπέιτ με τον βασικό της αντίπαλο, Μπέρνι Σάντερς, ανέτρεψε εκ νέου τα δεδομένα, όπως αναφέρει το naftemporiki. Πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters έδειξε ότι η στήριξη των Δημοκρατικών απέναντι στην κ. Κλίντον αυξήθηκε κατά 10% μετά το ντιμπέιτ.

Ο κ. Μπάιντεν έχει κατέβει για Πρόεδρος δύο φορές κατά το παρελθόν, το 1988 και το 2008, ενώ ήταν για πάνω από τρεις δεκαετίες Γερουσιαστής του Ντελαγουέρ.