Επικοινωνία Κέρι με Νετανιάχου και Αμπάς

Προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηρεμίας στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη ζήτησε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, με τους οποίους συνομίλησε χθες μαζί τους.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι που έφτασε χθες στο Μιλάνο εξέφρασε την ελπίδα του στον Μαχμούντ Αμπάς να μεταβεί στη Μέση Ανατολή “εν ευθέτω χρόνω” και την “βαθιά του ανησυχία” για το κύμα βιαιοτήτων, ενώ του πρόσφερε βοήθεια ώστε να γίνει προσπάθεια αποκατάστασης της ηρεμίας.

Με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενζαμίν Νετανιάχου συζήτησε σχετικά με μια πιθανή συνάντησή τους “στην Ευρώπη στο εγγύς μέλλον”, ενώ είχε μια “εποικοδομητική συζήτηση για τον καλύτερο τρόπο προκειμένου να τερματιστεί το πρόσφατο κύμα βιαιοτήτων”. Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό ότι η Ουάσινγκτον “καταδικάζει σθεναρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αθώων αμάχων και υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τους υπηκόους του”.