ΗΠΑ: Αποζημιώσεις οικογενειών των θυμάτων στο νοσοκομείο των ΓΧΣ

Τις οικογένειες των θυμάτων του βομβαρδισμού στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που προκάλεσε το θάνατο 22 ανθρώπων, στην Κουντούζ στο Αφγανιστάν, θα αποζημιώσει το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

“Το Υπουργείο Άμυνας πιστεύει πως είναι σημαντικό να αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτού του τραγικού περιστατικού στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κουντούζ στο Αφγανιστάν”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ, υπογραμμίζοντας πως οι ΗΠΑ επίσης θα καλύψουν τα έξοδα για την επισκευή του νοσοκομείου της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης.

“Η αμερικανική δύναμη στο Αφγανιστάν έχει την εξουσιοδότηση να προβεί σε αποζημιώσεις και να καλύψει τα έξοδα της επισκευής του νοσοκομείου. Η διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν θα συνεργαστεί με όσους επλήγησαν για να καθορίσει τις κατάλληλες αποζημιώσεις. Εάν κριθεί απαραίτητο και σκόπιμο, η αμερικανική κυβέρνηση θα αναζητήσει επιπλέον εξουσιοδότηση από το Κογκρέσο”, δήλωσε ο κ. Κουκ. Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε επίσημη συγγνώμη από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.