"Πάνω από χρόνο βομβαρδίζετε με αντίθετα αποτελέσματα"

Μαζικούς βομβαρδισμούς πραγματοποίησε το τελευταίο 24ωρο η ρωσική πολεμική αεροπορία στην Συρία. Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, πραγματοποιήθηκαν 22 αποστολές που χτύπησαν 27 στόχους του “Ισλαμικού Κράτους” στις επαρχίες Χομς και Ράκα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, καταστράφηκαν αποθήκες πυρομαχικών και στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Τη νύχτα που πέρασε καταστράφηκαν υπόγεια καταφύγια του ΙΚ στις περιοχές Αραφίτ και Σάλμα, καθώς και μια καμουφλαρισμένη βάση.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας απέρριψε τις επικρίσεις της Δύσης περί “αστοχίας” των ρωσικών χτυπημάτων. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι οι “κριτές” της Μόσχας “βλέπουν τα υλικά μας, αναλύουν και καταλαβαίνουν τι ζημιά κάνουμε στο Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο δημοσίως εκφράζονται με φράσεις όπως “δεν πιστεύουμε” ή “δεν είναι αποτελεσματικοί””.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία καθημερινά παρουσιάζει πληροφορίες για τις επιχειρήσεις της στην Συρία, με χάρτες όπου καταγράφονται οι στόχοι και αποδείξεις για την καταστροφή των υποδομών του ΙΚ. Επανέλαβε μάλιστα ότι εδώ και πάνω από ένα χρόνο η δυτική συμμαχία υποστηρίζει ότι χτυπά το ΙΚ, με αποτέλεσμα όμως τα ελεγχόμενα από τους τζιχαντιστές εδάφη σε Συρία και Ιράκ να έχουν αυξηθεί.