Στο αγαπημένο του θέρετρο γιόρτασε σήμερα τα 63α γενέθλιά του ο Πούτιν

Στο Σότσι, στο αγαπημένο του θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα, γιόρτασε σήμερα τα 63α γενέθλιά του ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ συμμετείχε σε έναν αγώνα χόκεϊ επί πάγου και ενημερώθηκε επίσης για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε εικόνες όπου ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωνε τον Πούτιν για τις επιδρομές που πραγματοποίησε η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας στη Συρία.

Κατόπιν ο Ρώσος ηγέτης πήρε μέρος σε έναν αγώνα χόκεϊ στον πάγο σε ένα γήπεδο που χρησιμοποιήθηκε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 και μάλιστα σκόραρε 7 φορές. Το πλήθος δεν σταμάτησε να επευφημεί την ομάδα του Πούτιν, όπου συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Άμυνας και παλαίμαχοι αστέρες του αθλήματος. Η ομάδα του επικεφαλής του ρωσικού κράτους επικράτησε της αντιπάλου της με σκορ 15-10. Στην ομάδα των ηττημένων συμμετείχαν παλιοί φίλοι του Πούτιν, ανάμεσά τους ορισμένοι από τους ευπορότερους επιχειρηματίες της Ρωσίας.

Για μία ακόμη φορά ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε μια επίδειξη της καλής του φυσικής κατάστασης αλλά και της αγωνιστικότητάς του, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, απόδειξη ότι είναι ο κατάλληλος άνδρας που κυβερνά αυτήν την χώρα, όπως τουλάχιστον θέλει να δείξει το Κρεμλίνο. Στις εικόνες που μετέδωσαν τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο Πούτιν, φορώντας μια στολή χόκεϊ στον πάγο με τα χρώματα της ρωσικής σημαίας, απευθύνθηκε στους θεατές αλλά και τους συμπαίκτες του. «Αυτός που αναλαμβάνει δράση και στοχεύει στη νίκη θα καταφέρει να νικήσει χωρίς αμφιβολία. Καλή τύχη σε όλους!» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου γνωστοποίησε ότι ο Ρώσος ηγέτης θα εορτάσει τα γενέθλιά του «χωρίς τυμπανοκρουσίες» μαζί με φίλους και αγαπημένους του, όπως αναφέρει το naftemporiki. Εξάλλου ο Πούτιν δέχθηκε ευχές από ηγέτες της διεθνούς κοινότητας σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχε. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ διευκρίνισε: Ο Πούτιν «δέχθηκε τηλεφωνήματα, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ του ευχήθηκε χρόνια πολλά, όπως επίσης ο πρόεδρος της Αρμενίας Σαρκισιάν—αυτοί είναι οι δύο ηγέτες με τους οποίους συνομίλησε στο τηλέφωνο».

poutin

Έκθεση για τον Πούτιν

Σε μια διαφορετική έκθεση, αφιερωμένη στα γενέθλια του Ρώσου Προέδρου (σήμερα, 7 Οκτωβρίου) ο Βλαντίμιρ Πούτιν εμπνέει καλλιτέχνες απ’ όλον τον κόσμο που τον απεικονίζουν σε κάθε μορφή διάσημου ήρωα, κάθε εθνικότητας και κάθε εποχής! Ετσι στην έκθεση που παρουσιάζεται από χθες ταυτόχρονα στη Μόσχα και το Λονδίνο, ο πρόεδρος Πούτιν «δανείζει» τη μορφή του στον Τσε Γκεβάρα, τον Βούδα, τον Νέλσον Μαντέλα, τον Μαχάτμα Γκάντι, την Ιωάννα της Λωραίνης, τον φαραώ Αμενχοτέπ, αλλά και τον Σαλβαδόρ Νταλί, τον Μπάτμαν, τον Χούλκ, μέχρι τον Αλμπους Ντάμπλντορ του Χάρι Πότερ και τον Νίο από το Matrix!

Την ιδιόρρυθμη έκθεση εμπνεύστηκαν οι φαν του Ρώσου Προέδρου ανά τον κόσμο και την διοργάνωσε ο σέρβος Μίλος Κόζικ στη Μόσχα και ο βρετανός Λι Γουέστ στο Λονδίνο, ο οποίος έχει προτείνει και την περιοδεία των έργων.

Όπως δηλώνει ο Κόζικ, «ο Πρόεδρος Πούτιν έχει πολλούς φανατικούς θαυμαστές, είναι ένας ηγέτης διεθνώς αναγνωρισμένος, στο πρόσωπο του οποίου πολλοί αναγνωρίζουν ένα διεθνές σύμβολο νίκης και επιτυχίας. Η εικόνα του έχει ξεπεράσει προ πολλού τα στενά όρια της ρωσικής επικράτειας και έχει γίνει μέρος της κουλτούρας της νίκης για πολλές χώρες».

Σύμφωνα με τον Σέρβο εικαστικό και πολιτικό αναλυτή, οι καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση να απεικονίσουν τον Πούτιν σε διαχρονικά σύμβολα, επέλεξαν πού διαφορετικούς μεταξύ τους χαρακτήρες, αποδεικνύοντας πως εκατομμύρια άνθρωποι οιασδήποτε εθνικότητας και κουλτούρας μπορούν να ταυτίσουν τα δικά τους σύμβολα με το πρόσωπο του Ρώσου ηγέτη.