Με ενίσχυση των αντικαθεστωτικών "απαντούν" οι ΗΠΑ

Η συμμαχία, υπό τις ΗΠΑ, ενάντια στο “Ισλαμικό Κράτος” ετοιμάζεται να ανοίξει μεγάλο μέτωπο στα βορειοανατολικά της Συρίας, με στόχο να ασκήσει πίεση εναντίον της πόλης Ράκκα, η οποία αποτελεί την “πρωτεύουσα” της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “New York Times”, την οποία επικαλείται το “Russia Today”, ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει ήδη εγκρίνει όλα τα βασικά σημεία της επιχείρησης, η οποία καταρχήν περιλαμβάνει την προμήθεια πυρομαχικών και όπλων απευθείας στη συριακή αντιπολίτευση και κλιμάκωση των αεροπορικών επιθέσεων κατά του ΙΚ από βάσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ πρόκειται να εξοπλίσουν από 3.000 – 5.000 Άραβες μαχητές οι οποίοι θα ενωθούν με τους 20.000 Κούρδους, οι οποίοι ήδη πολεμούν στην περιοχή της Ράκκα υπό την κάλυψη της συμμαχικής αεροπορίας.

Επίσης, οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν τους μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης να αποκλείσουν πλήρως τα περίπου 100 χιλιόμετρα των συνόρων μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας, μέσω των οποίων το “Ισλαμικό Κράτος” λαμβάνει αξιοσημείωτες ενισχύσεις.

Η αμερικανική επιχείρηση θα λάβει χώρα μακριά από τις δυτικές περιοχές της Συρίας όπου επιχειρεί η ρωσική αεροπορία. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι επιχειρούν κυρίως εναντίον της συριακής αντιπολίτευσης και λιγότερο εναντίον του ΙΚ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αμερικανικό μέτωπο θα ανοιχτεί “αποκλειστικά” εναντίον του “ΙΚ”.