Νταβούτογλου: Η μονοκομματική Κυβέρνηση είναι αναγκαία κατά της τρομοκρατίας

Η Τουρκία χρειάζεται μονοκομματική κυβέρνηση για να νικήσει την «τρομοκρατία» και να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση, υποστήριξε το Σάββατο ο Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, καθώς απομένουν λιγότεροι από δύο μήνες για τις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.

«Η μονοκομματική κυβέρνηση είναι αναγκαία τόσο για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία όσο και για να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές προκλήσεις» είπε ο κ. Νταβούτογλου ενώπιον χιλιάδων στελεχών και υποστηρικτών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) που πραγματοποιεί το συνέδριό του στην Άγκυρα.

Στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου το AKP απώλεσε την απόλυτη πλειοψηφία που είχε επί δώδεκα χρόνια στην τουρκική Εθνοσυνέλευση. Ελπίζει όμως ότι θα την ανακτήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Οδεύουμε προς τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου με τη φιλοδοξία να συγκροτήσουμε μια σταθερή κυβέρνηση, να προωθήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων» είπε ο κ. Νταβούτογλου.

Επανεξελέγη στην  ηγεσία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης

Στην ηγεσία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας επανεξελέγη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος υποσχέθηκε στους υποστηρικτές του ότι θα κερδίσει και πάλι την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα την 1η Νοεμβρίου.

«Το μέλλον της Τουρκίας για τα επόμενα 10-20 χρόνια θα είναι διασφαλισμένο αν, Θεού θέλοντος, συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση την 1η Νοεμβρίου, βασισμένη στις αντιλήψεις του AKP» είπε ο κ. Νταβούτογλου απευθυνόμενος την Κυριακή στα εκατοντάδες στελέχη του κόμματος που συμμετείχαν στο συνέδριο στην Άγκυρα.

Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είχε προειδοποιήσει ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει μονοκομματική κυβέρνηση για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία και να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις.

Ο κ. Νταβούτογλου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του ηγέτη του ΑΚΡ και επανεξελέγη ομόφωνα, με 1.353 ψήφους.