Στο "κόκκινο" οι σχέσεις ΗΠΑ - Β. Κορέας

Στη λήψη των πιο “σκληρών” αντιμέτρων πρόκειται να προχωρήσει η Βόρεια Κορέα ως απάντηση στην “εχθρική” πολιτική των ΗΠΑ στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS, αφορμή στάθηκαν οι προσπάθειες των ΗΠΑ, από κοινού με την Ιαπωνία και την ΕΕ, να διοργανώσουν συνάντηση ειδικών στα ζητήματα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο της 30ης Συνόδου του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ που προγραμματίζεται για τις 14 Σεπτεμβρίου στην Γενεύη.

Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό ΥΠΕΞ, μετά την επίτευξη συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν, οι ΗΠΑ αποφάσισαν “να εντείνουν την πίεση στην Πιονγιανγκ, επικεντρώνοντας στα ανθρώπινα δικαιώματα, με τη βοήθεια πολιτικά εκκινούμενων προκλήσεων με στόχο την υπονόμευση του κοινωνικού συστήματος της λαϊκής δημοκρατίας”.

Στις αρχές του χρόνου οι ΗΠΑ προχώρησαν στην εφαρμογή νέων κυρώσεων κατά της Β. Κορέας, ως απάντηση στην ηλεκτρονική επίθεση στην εταιρεία κινηματογραφικής παραγωγής “Sony Pictures Entertainment” που αποδόθηκε στην ασιατική χώρα λόγω μιας ταινίας που σατίριζε την ηγεσία της.