Αυτοπυροβολήθηκε ο δράστης της δολοφονίας των δύο Αμερικανών του WDBJ7

Μετά από καταδίωξη των αρχών, στον Κεντρικό δρόμο της Βιρτζίνια των ΗΠΑ,  ο άνδρας που δολοφόνησε την δημοσιογράφο και τον οπερατέρ, αυτοπυροβολήθηκε, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNN.

Ο δράστης της επίθεσης εναντίον της δημοσιογράφου και του εικονολήπτη στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.

Ο Βέστερ Λι Φλάναγκαν, είναι γνωστός και ως Μπράις Γουίλιαμς και είχε εργαστεί ως ρεπόρτερ στο δίκτυο WDBJ7, στο οποίο εργάζονταν και τα δύο θύματα.

Το δίκτυο CBS δημοσιοποίησε σχόλια τα οποία έκανε ο Β.Λ. Φλάναγκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την πράξη του, όπου κατηγορούσε τη δημοσιογράφο για ρατσιστικά σχόλια και τον εικονολήπτη ότι τον είχε κακολογήσει στη διοίκηση του καναλιού.

Ο δράστης καλούσε τους ακολούθους του να δουν το βίντεο της επίθεσής του στους δύο πρώην συναδέλφους του.

Όλο το ιστορικό 

Δύο εργαζόμενοι του τηλεοπτικού δικτύου WDBJ7, η δημοσιογράφος Άλισον Πάρκερ, 24 ετών, ρεπόρτερ και ο Άνταμ Γουόρντ, 27 ετών, εικονολήπτης δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ σήμερα Τετάρτη κατά τη διάρκεια ζωντανής συνέντευξης.

Εκείνη την ώρα μετέδιδαν πρόγραμμα από την περιοχή Μπέντφορντ, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί. Λίγο αργότερα, ο σταθμός ανακοίνωσε ότι η Άλισον Πάρκερ και ο Άνταμ Γουόρντ, ήταν νεκροί.

O Γενικός Διευθυντής του Στούντιο, Τζεφ Μάρκς, δήλωσε πως ακούστηκαν 6-7 πυροβολισμοί, κατά τη διάρκεια που η Πέρκερ, έπαιρνε συνέντευξη από μια γυναίκα. Παράλληλα, δήλωσε πως «δεν γνωρίζουμε ούτε το κίνητρο. Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο δράστης. Οι αρχές της περιοχής, αναζητούν τόσο το κίνητρο, όσο και το δράστη του τρομερού αυτού εγκλήματος, εναντίον δυο καλών δημοσιογράφων».

Η γυναίκα στην οποία έπαιρναν συνέντευξη, Βίκυ Γκάρνερ, Εκτελεστική Διευθύντρια του Περιφερειακού Εμπορικού Επιμελητηρίου του Smith Mountain Lake, πυροβολήθηκε στην πλάτη και βρίσκεται στο χειρουργείο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μπαρμπ Νοσερα, μάρτυρας του περιστατικού.

Ο Κυβερνήτης της Βιρτζίνια Τέρι ΜακΌλιφ τόνισε ότι ο βασικός ύποπτος για τη διπλή δολοφονία στον «αέρα» μίας ρεπόρτερ και ενός εικονολήπτη έχει ταυτοποιηθεί και φέρεται να είναι «θυμωμένος» πρώην υπάλληλος του τηλεοπτικού σταθμού για τον οποίο εργάζονταν.

Παράλληλα, το FBI και η ATF, συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές προκειμένου να βρεθεί ο δολοφόνος των δύο δημοσιογράφων, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNN.

σμ

αα