Ελληνικής καταγωγής ο ένας εκ των δύο Αμερικανών που αφόπλισαν τον δράστη της επίθεσης στο TGV

Ελληνικής καταγωγής είναι ο ένας από τους δύο Αμερικανούς στρατιώτες που έδωσαν μάχη σώμα με σώμα προκειμένου να αφοπλίσουν τον Μαροκινό οπλισμένο άνδρα ο οποίος επιχείρησε ένοπλη επίθεση στο δρομολόγιο Άμστερνταμ – Παρίσι που πραγματοποιεί η υπερταχεία TGV. Η επέμβαση των δύο Αμερικανών έσωσε τη ζωή 554 επιβατών.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ο 22χρονος Άλεξ Σκαρλάτος από το Όρεγκον υπηρετεί στην Αμερικανική Εθνοφρουρά και όπως δήλωσε, μαζί με τον φίλο του Σπένσερ, κατέβαλαν κάθε προσπάθεια προκειμένου να αφοπλίσουν τον βαριά οπλισμένο άνδρα.

Χρειάστηκε να τρέξουν περίπου δέκα μέτρα όταν υποψιάστηκαν-ακούγοντας ήχους από την τουαλέτα όπου βρισκόταν ο άνδρας- ότι οπλίζει το καλάσνικοφ, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ο Σπένσερ ήταν εκείνος που κινδύνευσε περισσότερο.

Ο Άλεξ γύρισε πριν ένα μήνα από το Αφγανιστάν. «Ήταν οι διακοπές μου, η άδεια μου από το Αφγανιστάν» είπε ο ίδιος, ενώ στη συνέχεια επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς του, Μανώλη και Κάρεν Σκαρλάτος.