Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Στρατιώτης του ΟΗΕ σκότωσε συναδέλφους του και αυτοκτόνησε

Στρατιώτης από τη Ρουάντα της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία σκότωσε σήμερα τέσσερις στρατιώτες συναδέλφους του, επίσης από την Ρουάντα, τραυμάτισε άλλους οκτώ και στην συνέχεια αυτοκτόνησε. Το περιστατικό σημειώθηκε στο αρχηγείο του τάγματος από τη Ρουάντα στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί.

«Άρχισε αμέσως έρευνα για να βρεθεί ποιο ήταν το κίνητρο για το φονικό αυτό» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμυνας της Ρουάντας. «Υποψιαζόμαστε ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, αλλά δεν αποκλείουμε η αιτία να είναι κάποια ψυχική ασθένεια» πρόσθεσε. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν αμέσως σε νοσοκομείο του Μπανγκί.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχει βυθιστεί στο χάος από τον Μάρτιο του 2013, όταν οι μουσουλμάνοι αντάρτες Σελεκά κατέλαβαν την εξουσία προκαλώντας αντίποινα από την χριστιανική πολιτοφυλακή των αντι-Μπαλακά. Η αποστολή του ΟΗΕ στην χώρα, γνωστή ως MINUSCA, αναπτύχθηκε για να στηρίξει την επαναφορά στη σταθερότητα υπό μια μεταβατική κυβέρνηση.