Οι τζιχαντιστές αλλάζουν το όνομα σε ... σοκολάτες

Η δράση των τζιχαντιστών αναγκάζει Βέλγικη σοκολατοβιομηχανία να αλλάξει το όνομα σε μία από τις σοκολάτες της από «ISIS» σε «Libeert», καθώς η ταύτιση με το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ κάθε άλλο παρά λειτουργεί ως διαφήμιση για το προϊόν.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της επιχείρησης, Ignance Libeert, στο SBS News, οι πωλήσεις μειώθηκαν δραματικά αφότου το ISIS (Ισλαμικό Κράτος) έγινε πασίγνωστο έπειτα από τους online αποκεφαλισμούς Δυτικών. «Οταν είδαμε ότι οι παραγγελίες, οι οποίες σχεδιάζονται στην αρχή του Σεπτεμβρίου με προοπτική τα Χριστούγεννα, δεν γίνονταν ούτε από τις ΗΠΑ ούτε από το Ηνωμένο Βασίλειο, αναρωτηθήκαμε: “Τι συμβαίνει εδώ πέρα;”».

Αποτέλεσμα ήταν να ωθηθεί στην αλλαγή της επωνυμίας της, από «ISIS Chocolates» σε «Libeert».

Σημειώνεται ότι για την εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1923, θα είναι η τρίτη αλλαγή επωνυμίας. Αρχικά ονομαζόταν «Italo Suisse» (Ιταλο-Ελβετική), αλλά πολύ γρήγορα επέλεξε τη «συγχώνευση» των δύο ονομάτων σε ISIS. Τελικά, από πέρυσι η εταιρεία έκοψε κάθε δεσμούς και με την Ιταλία και με την Ελβετία, και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη συνεχή σύνδεσή της λόγω «συνωνυμίας» με τους μαχητές της ISIS την ώθησαν να μετονομαστεί σε «Libeert».

Η ζημιά για την εταιρία φαίνεται ότι είναι ακόμη μεγαλύτερη απ΄ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί, καθώς δεν προλαβαίνει να κυκλοφορήσει με το νέο όνομα πριν από τον Ιανουάριο του 2015, γεγονός που σημαίνει ότι χάνει την αγοραστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Πηγές: ΕΘΝΟΣ, iefimerida, Telegraph