Το 56% των Γερμανών θεωρούν κακή τη συμφωνία για την Ελλάδα

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Die Welt, περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς θεωρούν ότι η συμφωνία με την Ελλάδα είναι κακή και πολλοί θα προτιμούσαν να βγει η χώρα από την Ευρωζώνη αντί να της δοθεί η δυνατότητα να λάβει περαιτέρω βοήθεια.

Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο YouGov, το 56% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το σχέδιο μιας τέτοιας συμφωνίας με την Ελλάδα είναι κακό. Το ένα πέμπτο από αυτούς μάλιστα το χαρακτήρισε πολύ κακό. Το 27% των Γερμανών το κρίνει μάλλον θετικό και μόνο το 2% το θεωρεί σίγουρα θετικό.

Η δημοσκόπηση, που έγινε σε δείγμα 1.380 ανθρώπων, δείχνει επίσης μια έλλειψη ενθουσιασμού για την απόφαση της Παρασκευής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το 48% των Γερμανών θα προτιμούσε να δει την Ελλάδα να βγαίνει από την Ευρωζώνη. Μόνο το ένα τρίτο δήλωσε καθαρά ότι θέλουν να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη.

Άλλη δημοσκόπηση, του ινστιτούτου Forsa, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, έδειξε ότι το 53% των Γερμανών ψηφοφόρων ήθελε να εγκρίνει το γερμανικό κοινοβούλιο την έναρξη διαπραγματεύσεων ενώ το 42% τασσόταν κατά.

Την Παρασκευή το γερμανικό κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για τη χορήγηση βοήθειας ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια.