Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρώην Καγκελάριος Χέλμουτ Κολ

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο πρώην Καγκελάριος Χέλμουτ Κολ, ο αρχιτέκτονας της επανένωσης της Γερμανίας, έπειτα από εγχείρηση αντικατάστασης ισχίου. Οι ανησυχίες για την υγεία του κ. Κολ έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Μαΐου, όταν μπήκε στο νοσοκομείο για την εγχείρηση, αλλά από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να αναρρώσει, και η πορεία της υγείας του επιδεινώθηκε δραματικά.

Όπως μάλιστα ανακοινώνουν από το γραφείο του, η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα σοβαρή, κάτι που αναφέρεται για πρώτη φορά στη μέχρι τώρα πορεία της μετεγχειρητικής κατάστασης του πρώην Καγκελάριου.

Ο κ. Κολ είναι ο μακροβιότερος μεταπολεμικά Καγκελάριος, όντας στην εξουσία από το 1982 έως το 1998. Ακόμη, είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την υιοθέτηση του ευρώ όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα του.

Στην ίδια τη Γερμανία θεωρείται μια σχεδόν πατριαρχική μορφή της σύγχρονης πολιτικής της ιστορίας, καθώς εκτός των άλλων ήταν αυτός που βρέθηκε στην ηγεσία στις δυο πιο κρίσιμες στιγμές της Ευρώπης: την πτώση του Τείχους και την επανένωση των δύο Γερμανιών.