Σε τραγωδία μετατράπηκε η διανομή δωρεάν ρούχων σε ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν ρουχισμό στο Μπαγκλαντές, όταν οι συγκεντρωμένοι φτωχοδιάβολοι ποδοπατήθηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50. Η τραγωδία σημειώθηκε σε εργοστάσιο στο Μιμενσίνγκ, στο Βόρειο Μπανγκλαντές, όταν ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους άρχισαν να σπρώχνουν για να μπουν μέσα στο εργοστάσιο από μια μικρή πόρτα ενώ εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά επί ώρες.
Οι πλούσιοι Μπανγκλαντεσιανοί μοιράζουν συχνά ρούχα στους πιο φτωχούς συμπατριώτες τους, κατά τη διάρκεια της ιερότερης γιορτής για τους μουσουλμάνους, του Ραμαζανιού, στο πλαίσιο των καλών πράξεων που η θρησκεία τους καλεί να κάνουν. Οι αγαθοεργίες πολλαπλασιάζονται συνήθως όσο περισσότερο πλησιάζει το τέλος του Ραμαζανιού με την κορύφωση της γιορτής του Άϊντ αλ Άντχα. Περίπου 40 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε παρόμοια τραγωδία σε εργοστάσιο ενδυμάτων στην Τανγκάιλ, στον Βορρά, το 2002.«Βρήκαμε 24 πτώματα. Η πλειονότητα των θυμάτων είναι γυναίκες φτωχές και εξαθλιωμένες», δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας της πόλης, ο Μόινουλ Χακ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν περισσότεροι από 50 τραυματίες. «Η γυναίκα μου είχε πάει εκεί για να πάρει ρούχα για εκείνη και για τα παιδιά μας», διηγήθηκε ο Μοχάμαντ Ρόμπιουλ στο τηλεοπτικό δίκτυο Somoy Television. «Δεν ξέρω τι θα απογίνουν τα παιδιά μου», πρόσθεσε προτού ξεσπάσει σε κλάματα. «Μόλις άνοιξαν τα ρολά, όλος ο κόσμος άρχισε να τρέχει, να σπρώχνει και να πέφτει. Όταν έπεσε κάτω ένας άνθρωπος, έπεσαν κι άλλοι 15 με 20. Οι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν έκλεισαν ξανά την πόρτα», διηγήθηκε.
Τη βαθιά της λύπη εξέφρασε η Πρωθυπουργός Σεΐχα Χασίνα σύμφωνα με το εθνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BSS. Σε συλλυπητήριο μήνυμά της, εξέφρασε την «βαθιά της υποστήριξη στις οικογένειες που πενθούν», σύμφωνα με το πρακτορείο.
Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου και έξι άλλοι άνθρωποι συνελήφθησαν επειδή δεν εγγυήθηκαν τη δημόσια ασφάλεια, σύμφωνα με την Αστυνομία και τις Αρχές. Επίσης συστάθηκε μια αστυνομική επιτροπή για να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος αυτού και να καταλήξει σε συμπεράσματα.
Η ασφάλεια των εργοστασίων αποτελεί οξύτατο πρόβλημα στο Μπανγκλαντές, το οποίο έφερε με τραγικό τρόπο στο προσκήνιο η κατάρρευση, τον Απρίλιο του 2013, του κτιρίου Rana Plaza, στο οποίο στεγάζονταν υφαντουργίες που λειτουργούσαν για λογαριασμό πολλών ξένων εταιρειών. Συνολικά 1.138 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους και περισσότεροι από 2.000 είχαν τραυματισθεί στην τραγωδία αυτή.