Οδηγώντας στρατιωτικά άρματα στη Μόσχα

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εγκαινίασε χτες Τρίτη, ένα τεράστιο στρατιωτικό πάρκο, λίγο έξω από τη Μόσχα. Ο Πούτιν δήλωσε ότι το πάρκο θα είναι «ένα σημαντικό κομμάτι στα πλαίσια της πατριωτικής εργασίας μας με τους νέους».

Το Patriot Park είναι επίσης ένας χώρος συνεδρίων και εκθέσεων και σηματοδοτήθηκε επίσης η έναρξη της έκθεσης «Στρατός 2015», όπου προβάλλεται ο πιο σύγχρονος ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός και στην οποία συμμετέχουν αντιπροσωπείες από δεκάδες χώρες.

Ο Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοβ γνωστός και ως ο Χειρουργός, ηγέτης των Λύκων της Νύχτας, μετά από την περιοδεία του στο Patriot Park την πρώτη ημέρα , είπε: «Όταν κοιτάω όλα αυτά τα πράγματα νιώθω περήφανος για τη Ρωσία και συνειδητοποιώ ότι μπορούμε να απαντήσουμε στους Αμερικανούς. Δεν θα τολμούσαν να πατήσουν το κουμπί».

Όταν το πάρκο στην Kubinka λειτουργήσει σε πλήρη δυναμικότητα θα μπορεί να φιλοξενήσει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε ημέρα. Θα υπάρχουν αναπαραστάσεις μερικών από των πιο διάσημων ρωσικών και σοβιετικών μαχών στην ιστορία, και συχνές προβολές στρατιωτικών δυνατοτήτων και αμυντικού εξοπλισμού.

Θα ανοίξουν ξενοδοχεία και κέντρα διασκέδασης για να μπορούν οι οικογένειες να μένουν περισσότερο από μια μέρα, ακόμη και για διακοπές. Το πάρκο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017, και θα κοστίσει στο υπουργείο Άμυνας 250 εκατ ευρώ περίπου. Οι επισκέπτες θα μπορούν να οδηγούν άρματα μάχης, να χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα και να λαμβάνουν μέρος σε extreme sports.

1

2 3

4 5

6