Χολιγουντιανή απόδραση από υψίστης ασφαλείας φυλακή της Νέας Υόρκης

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αμερικανικές αρχές για τον εντοπισμό δύο καταδικασμένων δολοφόνων οι οποίοι απέδρασαν από τις υψίστης ασφαλείας φυλακές της Νέας Υόρκης κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.

Πρόκειται για τον 34χρονο Ντέιβιντ Σουίτ και τον 48χρονο Ρίτσαρντ Ματ. Οι δύο άνδρες, εθεάθησαν τελευταία φορά το βράδυ της Παρασκευής. Η απόδρασή τους θεωρείται ως “προσεγμένη και χολιγουντιανή”, και είναι η πρώτη στα 150 χρόνια λειτουργίας του συγκεκριμένου σωφρονιστικού ιδρύματος, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε  ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των αρχών, οι δύο άνδρες, οι οποίοι κρίνονται πολύ επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών, μοιράζονταν τα ακριβώς διπλανά κελιά και αφού άνοιξαν τρύπα στο πίσω τοίχωμα, ακολούθησαν ένα πολύ στενό πέρασμα, στη συνέχεια με ηλεκτρικά εργαλεία, τα οποία παραμένει ακόμη μυστήριο πώς βρέθηκαν στα χέρια τους, άνοιξαν μεταλλικούς τοίχους κι έναν ατμοσωλήνα και αφού σύρθηκαν μέσα σε υπόγειες σήραγγες κατάφεραν να βγουν στον δρόμο.

Περίπου 200 άνδρες της Αστυνομίας με σκυλιά και συνοδεία ελικοπτέρων χτενίζουν την ευρύτερη περιοχή, ενώ οι Αρχές έχουν απευθύνει έκκληση και από τους πολίτες να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση.