Αγκαλιές και «φιλάκια» στον Ντάισελμπλουμ από τον Γιούνκερ

«Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κάθε φορά που με βλέπει, με αγκαλιάζει και μου δίνει φιλάκια»! Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο ολλανδικό περιοδικό Vrij Nederland ο Πρόεδρος του Eurogroup και Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντάισελμπλουμ προκαλεί αίσθηση με δηλώσεις του για τον Γιούνκερ. Πέρυσι, μιλώντας στο ολλανδικό δίκτυο Telegraaf TV, είχε χαρακτηρίσει τον Γιούνκερ «μανιώδη πότη και καπνιστή», ενώ κατά τη θητεία του στην προεδρία του Eurogroup είχε σταματήσει να πίνει και να καπνίζει. Στη συνέχεια, αποσαφήνισε ότι επρόκειτο για ένα «αστείο», τονίζοντας ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από τον νυν πρόεδρο της Κομισιόν.

Στη νέα συνέντευξη πάντως, αποκάλυψε επίσης ότι οι δύο άνδρες μιλούν τηλεφωνικά τουλάχιστον  μία φορά την εβδομάδα.

Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για τα …«φιλάκια» του Γιούνκερ έρχονται ενώ συνεχίζονται τα σχόλια για τη συμπεριφορά του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια συναντήσεων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα αλλεπάλληλα …«χαστουκάκια» που ο κ. Γιούνκερ  «μοίρασε» σε αρχηγούς κρατών και άλλους αξιωματούχους κατά την τελευταία σύνοδο στη Λετονία.