Νεκρός ανώτατος διοικητής των φιλορώσων αυτονομιστών στην Ανατολική Ουκρανία

Νεκρός, έπειτα από έκρηξη στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, είναι ένας από τους ανώτατους διοικητές των φιλορώσων αυτονομιστών στην Ανατολική Ουκρανία. Ο Αλεξέι Μοζγκοβόι, διοικητής ομάδας ανταρτών, δολοφονήθηκε μαζί με έξι άλλους από επίθεση άγνωστης ομάδας, όπως μετέδωσε χτες Σάββατο η υπηρεσία ενημέρωσης για τους αυτονομιστές της επαρχίας Λουχάνσκ (LITs).

Ηγέτης της ταξιαρχίας «Φάντασμα» (Prizrak), ο Μοζγκοβόι σκοτώθηκε καθώς το αυτοκίνητό του ανατινάχθηκε από «εκρηκτικό μηχανισμό και έπειτα ακολούθησαν πυροβολισμοί από πολυβόλα», ανέφερε ο αξιωματούχος των αυτονομιστών Σεργκέι Γκορένκο.

«Αυτή τη στιγμή, μια θεωρία είναι ότι πρόκειται για δουλειά ομάδας καταδρομών», δήλωσε ο Γκορένκο, χωρίς να δώσει επιπλέον λεπτομέρειες ή να αναφέρει τα ονόματα των υπολοίπων θυμάτων της επίθεσης που συνέβη κοντά στην πόλη Αλτσέβσκ, το οποίο ελέγχεται από τους αντάρτες, 30 χλμ. ανατολικά από το μέτωπο.

Στο παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί επανειλημμένες απόπειρες δολοφονίας κατά του Μοζγκοβόι, με πιο πρόσφατη τον Μάρτιο, σύμφωνα με το LITs. Ο Μοζγκοβόι ανήκε στους επικριτές της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία ηγεσίας των αυτονομιστών, αλλά και της εκεχειρίας με το Κίεβο, η οποία υπογράφτηκε τον Φεβρουάριο στο Μινσκ της Λευκορωσίας.