Τουλάχιστον 15 νεκροί στο Αζερμπαϊτζάν από πυρκαγιά σε πολυκατοικία

Πανικός επικράτησε σε συνοικία του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, όταν φλόγες τύλιξαν πολυκατοικία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι, εκ των οποίων δύο παιδιά. Φρικτές είναι οι λεπτομέρειες που φτάνουν από το Αζερμπαϊτζάν σχετικά με ένα από τα θύματα. Λέγεται πως ένας από τους ενοίκους αποφάσισε να πηδήξει από τον όγδοο όροφο με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο καταλήγοντας στο έδαφος, ενώ η οικογένειά του είχε παγιδευτεί στο διαμέρισμα, το οποίο είχε παραδοθεί στις φλόγες.

dan1

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως 63 είναι οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο κτίριο στην περιοχή Μπινακάντι και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ο Υπουργός Εσωτερικών, Ραμίλ Ουσούμποφ, και ο γενικός εισαγγελέας Ζακίρ Καράλοφ, ο οποίος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως ομάδα από το Υπουργείο Εσωτερικών και την εισαγγελία ερευνούν τα αίτια του περιστατικού.

dan2

Πρόσθεσε ότι από την προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε προκύπτει ότι η αιτία της πυρκαγιάς οφείλεται στην «κακή ποιότητα» του περιβλήματος που είχε τοποθετηθεί στην σκαλωσιά που χρησίμευε για επισκευές στο κτίριο. Αυτή την πληροφορία επιβεβαίωσαν αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι δήλωσαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Azernews, ότι το πλαστικό που είχε τοποθετηθεί στην σκαλωσιά άρπαξε φωτιά.

dan5

Μάλιστα, λέγεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε από τον πρώτο όροφο και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα εξαιτίας του εύφλεκτου υλικού επεκτάθηκε σε ολόκληρο το κτίριο που διαθέτει 54 διαμερίσματα. Όπως επισημαίνει η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα, πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με πυρκαγιά που έχει επεκταθεί σε τέτοιο βαθμό εξαιτίας εύφλεκτων υλικών.

dan7