"Πρόβα" συντριβής είχε κάνει ο Λούμπιτς, σύμφωνα με τη Bild

Πρόβα… συντριβής φέρεται να είχε κάνει ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings, η πτώση του οποίου στις γαλλικές Αλπεις, στα τέλη Μαρτίου, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 150 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία επικαλείται την προκαταρκτική έκθεση που το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (ΒΕΑ), η οποία δεν έχει δοθεί ακόμη στην δημοσιότητα, μια «πτήση ελεγχόμενης καθόδου μερικών λεπτών, αδικαιολόγητη» πραγματοποιήθηκε σε αυτή την πτήση, την ημέρα της συντριβής, στις 24 Μαρτίου, ενώ ο Αντρέας Λούμπιτς βρισκόταν στο πιλοτήριο.

«Προκύπτει σαφώς» από την έκθεση ότι ο Λούμπιτς άρχισε αυτή την κάθοδο, ενώ το αεροσκάφος το οποίο είχε απογειωθεί από το Ντίσελντορφ κατευθυνόταν στη Βαρκελώνη, γράφει η Βild, σημειώνοντας ότι «δεν αποκλείεται (ο Λούμπιτς) να μην ήθελε να κάνει απλώς μία πρόβα (συντριβής κατά την πτήση Ντίσελντορφ-Βαρκελώνη), αλλά να ήθελε να υλοποιήσει την πράξη του».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της έως τώρα έρευνας, το αεροσκάφος της Germanwings ερρίφθη στο έδαφος από τον γερμανό συγκυβερνήτη του, τον Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος κατά το παρελθόν έπασχε από ψυχικές διαταραχές, συγκεκριμένα από σοβαρή κατάθλιψη. O 27χρονος  φέρεται να επωφελήθηκε από την απουσία του πιλότου για να κλειστεί μόνος μέσα στο πιλοτήριο, ώστε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αεροσκάφους και να το οδηγήσει στην συντριβή.