Ιρανοί κατέλαβαν εμπορικό πλοίο σημαίας των Νήσων Μάρσαλ με 24μελές πλήρωμα

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας, Al Arabiya, Ιρανοί έχουν αποκτήσει το έλεγχο του εμπορικού πλοίου MV Maersk Tigris (με σημαία Νήσων Μάρσαλ) στα στενά του Ορμούζ. Το εμπορικό πλοίο είχε προορισμό το Τζεμπέλ Αλί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το Πεντάγωνο προέβει σε ανακοίνωση με την οποία, ενημερώνει πως στο σκάφος δεν υπάρχει αμερικανικό πλήρωμα, ενώ υπήρξαν αρχικά αναφορές -από ισραηλινές πηγές- ότι πάνω σε αυτό βρίσκονταν 34 στρατιώτες. Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας συμπλήρωσε ότι το Maersk Tigris εξέπεμψε σήμα κινδύνου, στο οποίο ανταποκρίθηκαν μαχητικά των ΗΠΑ, καθώς και το αντιτορπιλικό USS Farragut.

Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό της Δανίας ότι στο πλοίο υπάρχουν 24 άτομα πλήρωμα, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας.

Ο καπετάνιος φέρεται να αγνόησε αρχικά την προειδοποίηση των ιρανικών σκαφών. Ωστόσο, όταν οι ιρανοί έριξαν προειδοποιητικές βολές, το πλοίο αναγκάστηκε να ακολουθήσει τις οδηγίες των Ιρανών. Το πλοίο οδηγείται στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς.