Ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Σαρδηνία

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση ευρείας κλίμακας πραγματοποιεί η ιταλική αστυνομία εναντίον μίας οργάνωσης που σχεδίαζε να παράσχει στήριξη σε επιθέσεις εναντίον της πακιστανικής κυβέρνησης και των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Η οργάνωση φέρεται να σχετίζεται με την ομάδα του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η αστυνομία μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει στην σύλληψη 18 ατόμων.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε επτά διαφορετικές επαρχίες της Σαρδηνίας μετά από πληροφορίες που προέκυψαν την Τετάρτη το απόγευμα για την λειτουργία ενός τρομοκρατικού δικτύου διεθνών προδιαγραφών συσχετιζόμενων με την Αλ Κάιντα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο δήλωσε ότι “το σύστημά μας λειτουργεί σωστά, είμαστε μια μεγάλη χώρα και είμαστε σε θέση να λύνουμε τέτοιες ενέργειες”. Μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχουν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης οι οποίοι ευθύνονται για αιματηρές και τρομοκρατικές ενέργειες συμπεριλαμβανομένης της σφαγής στην αγορά Πεσαβάρ η οποία πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2009 όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε από την αστυνομία, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο μέλη του δικτύου των οπαδών οι οποίοι προστάτευαν στο Πακιστάν τον σεϊχη Οσάμα Μπιν Λάντεν.