Επιχείρηση διάσωσης δεκάδων μεταναστών νοτίως της Κρήτης

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης δεκάδων μεταναστών που εντοπίστηκαν στις ακτές της Γαύδου, νοτίως της Κρήτης, από παραπλέον πλοίο και αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που έκαναν έρευνες από το πρωί της Μ.Πέμπτης. Σύμφωνα με το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας, ήδη σκάφος του Λιμενικού αναχώρησε από την Παλαιοχώρα Χανίων, νότια της Κρήτης, προκειμένου να φτάσει στο σημείο όπου βρίσκονται οι μετανάστες.

Νωρίτερα, μέσω του αριθμού 112, ένας άνδρας που δήλωσε ότι είναι μεταξύ των μεταναστών, μιλώντας σπαστά αγγλικά, έκανε λόγο για 200 άτομα που βρίσκονται σε σκάφος νοτίως της Κρήτης και βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνεουν στην περιοχή. Ο πιλότος του ελικοπτέρου που έσπευσε στην περιοχή φέρεται να προχώρησε, καταρχήν, σε μια εκτίμηση ότι πάνω στο σκάφος επιβαίνουν περισσότερο από 100 άτομα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για μεγάλο αιγυπτιακό καΐκι που πιθανότητα απέπλευσε από τις ακτές της Αιγύπτου με άγνωστο προορισμό.