Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην επανασύνδεση ρεύματος για 98 νοικοκυριά

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος, αμέσως μετά το χτεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, δήλωσε πως η Περιφέρεια Αττικής αποκατέστησε το ρεύμα σε 98 νοικοκυριά. Όπως είπε, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους», έγιναν 325 αιτήσεις.

Από αυτές, σε 98 περιπτώσεις παρενέβη η Περιφέρεια Αττικής, σε εννέα περιπτώσεις δεν παρενέβη διότι υπήρχε διαπιστωμένη ρευματοκλοπή και στις υπόλοιπες δεν υπήρχε διακοπή ρεύματος, αλλά οι καταναλωτές προσήλθαν στην Περιφέρεια με λογαριασμούς διακοπής ρεύματος.

Ο κ. Καραμάνος, σημείωσε ότι οι τελευταίες περιπτώσεις ενδέχεται να ενταχθούν σε καθεστώς προστασίας μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

Σε ό,τι αφορά το κόστος των 98 συνδέσεων, ο κ. Καραμάνος είπε ότι το ποσό που έχει δεσμευθεί να πληρώσει η Περιφέρεια Αττικής στη ΔΕΗ για τις επανασυνδέσεις ανέρχεται σε 35.000 ευρώ. Υπάρχουν 7.000 – 10.000 νοικοκυριά που εκτιμάται ότι έχουν παρατύπως επανασυνδέσει την κομμένη παροχή ρεύματος, τόνισε ο κ. Καραμάνος προσθέτοντας ότι και αυτά τα νοικοκυριά θα μπορούσαν να ενταχθούν σε καθεστώς προστασίας.

Το κόστος των 98 συνδέσεων, το ποσό που έχει δεσμευθεί να πληρώσει η Περιφέρεια Αττικής στη ΔΕΗ για τις επανασυνδέσεις ανέρχεται σε 35.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στις 15 Δεκεμβρίου 2014 η Περιφέρεια Αττικής είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους», σύμφωνα με το οποίο η Περιφέρεια αναλάμβανε την κάλυψη δαπάνης έως 360 ευρώ το χρόνο ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που έχει διακοπεί.