Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 19χρονης Θάλειας - Στο μικροσκόπιο γεύμα σε fast food στην Τυνησία 

Ένα γεύμα σε fast food του Λαγκουλέτ της Τυνησίας είναι αυτό που, σύμφωνα όσα δεδομένα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση στην 19χρονη Θάλεια, δόκιμο του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία στη συνέχεια, για άγνωστους προς το παρόν λόγους οδήγησε στη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της κι έπειτα στον θάνατό της.

Η 19χρονη Θάλεια, «έσβησε» σε νοσοκομείο της Νάπολης, μία ημέρα μετά την εισαγωγή της. Ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται από τις αρχές είναι εκείνο της τροφικής δηλητηρίασης, καθώς αναφέρθηκε ότι υπήρξαν κι άλλα άτομα στο πλήρωμα του πλοίου όπου βρισκόταν η Θάλεια τα οποία παρουσίασαν παρόμοια συμπτώματα, με χαρακτηριστικό εκείνο του πυρετού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η Θάλεια βγήκε από το πλοίο όταν είχε δέσει στην Τυνησία και πήγε έξω με άλλα άτομα από το πλήρωμα. Εκεί, έφαγε σε κατάστημα fast food και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μοιράστηκε ένα μπέργκερ με μία άλλη δόκιμο, ενώ ήπιε και ένα μιλκ σέικ.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι από το πλήρωμα του πλοίου έπαθαν δηλητηρίαση 15 άτομα, μεταξύ των οποίων και η Θάλεια, που είχε πυρετό που ανεβοκατέβαινε και εμφάνισε και πρήξιμο στο πόδι, αλλά και στοιχεία που οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσε να πάσχει από ουρολοίμωξη. Ωστόσο, το ιατρικό προσωπικό του πλοίου δεν είχε κρίνει την κατάστασή της ως κρίσιμη και, με βάση τα συμπτώματά της, φαινόταν ότι ήταν διαχειρίσιμη.

Η 19χρονη Θάλεια παρ’όλα αυτά κατέληξε. Περισσότερο φως στις συνθήκες του θανάτου της αναμένεται να δώσει η νεκροψία-νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 30/8, στη Νάπολη της Ιταλίας. Την Τετάρτη θα γίνει η κηδεία της άτυχης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού στη Λάρισα.