Έρευνα στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων - Μέλος κατηγορείται για παιδική πορνογραφία

Σε εξέλιξη η έρευνα – Μιλούν στο protothema.gr  στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων – Την υπόθεση γνωρίζει και το υπουργείο Παιδείας

Στη δίνη κυκλώνα που προκλήθηκε έπειτα από μια πολύ σοβαρή καταγγελία για υψηλόβαθμο στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, στροβιλίζονται εδώ και κάποιους μήνες τα στελέχη του ιστορικού θεσμού που μετρά 112 χρόνια προσφοράς στην Ελλάδα.

Η υπόθεση η οποία έφθασε μέχρι την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως αφορά σε καταγγελία γονέων οι οποίοι έχουν ζητήσει να ελεγχθεί συγκεκριμένο πρόσωπο για διακίνηση πορνογραφικού υλικού μέσω twitter κάνοντας λόγο και για παιδική πορνογραφία. Πλέον, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και την υπόθεση εξετάζει η Εισαγγελία του Βόλου. «Εάν αποδειχθεί ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε στην κατοχή του τον επίμαχο λογαριασμό και ισχύουν οι κατηγορίες εναντίον του θα πρέπει να πάει φυλακή» διαμηνύουν στο protothema.grαξιωματούχοι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων οι οποίοι αναμένουν με τη σειρά τους τα αποτελέσματα των ερευνών ώστε να φύγουν οι όποιες σκιές έπεσαν αυτούς τους μήνες πάνω από τον ιστορικό οργανισμό.

Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2021 όταν έφθασαν στα αυτιά του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Γραμματέα πληροφορίες ότι υψηλόβαθμο στέλεχος των Ελλήνων Προσκόπων διατηρεί ένα προφίλ στο twitter και μέσα από αυτό αναρτά πορνογραφικό υλικό. Αρχές Δεκεμβρίου 2021 σε συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε το στέλεχος του οργανισμού -για το οποίο υπήρξε η πληροφορία της διακίνησης πορνογραφικού υλικού- να τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ συγκροτήθηκε και τετραμελής επιτροπή ώστε να διερευνηθούν οι πληροφορίες.

Από την έρευνα η οποία έγινε δεν προέκυψαν στοιχεία που να είναι επιβαρυντικά για το στέλεχος αφού άλλωστε η επιτροπή δεν είχε τις κατάλληλες γνώσεις και τους κατάλληλους μηχανισμούς προκειμένου να ταυτοποιήσει τον εν λόγω λογαριασμό στο twitter με το στέλεχος. Επίσης η επιτροπή αποφάνθηκε ότι δεν προκύπτει εμπλοκή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Σώμα, δεν έχει έννομο συμφέρον να προβεί σε κάποια νομική ενέργεια.

Πήγη: Πρωτο Θέμα