Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ζητήθηκε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της Πισπιρίγκου - Οκτώ κινητά στο σπίτι της
«Φύλλο και φτερό» οι υπολογιστές, τα οκτώ κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο σπίτι της 33χρονης και οι συνομιλίες της στα social media – Τα πρόσωπα που θα κληθούν για κατάθεση στην ανάκριση
Με το άνοιγμα των τηλεφώνων της κατηγορούμενης, η ανακριτική αρχή επιχειρεί να ρίξει φως όχι μόνο στον τρόπο προμήθειας της κεταμίνης αλλά και σε άλλα ζητήματα που εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία κινείται με γοργούς ρυθμούς.
Τόσο η ανακρίτρια όσο και ο αρμόδιος εισαγγελέας Γιώργος Πολυκράτης, εκτιμούν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως μέσα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κατηγορουμένης, θα καταφέρουν να αποσαφηνίσουν κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης, οι οποίες, ακόμη και μετά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, παραμένουν αδιευκρίνιστες.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο σπίτι της κατηγορουμένης στην Πάτρα οι αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν οκτώ κινητά τηλέφωνα τα οποία μπαίνουν πλέον στο «μικροσκόπιο» για να ανακτηθούν τα δεδομένα τους, ακόμη κι αν δεν λειτουργούν πλέον. Σκοπός είναι να αναζητηθούν τα μηνύματα και τηλεφωνικές επικοινωνίες της 33χρονης.
Ακόμη, σημαντικά στοιχεία για την ανάκριση δεν αποκλείεται να εισφέρει και η έρευνα επί της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι αναζητούσε, μέσω Διαδικτύου, να προμηθευτεί την κεταμίνη την οποία κατηγορείται ότι χορήγησε στην 9χρονη κόρη της.
Ποιοι θα καταθέσουν
Πέραν από το αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου, η ανάκριση θα συνεχιστεί και με την κατάθεση σημαντικών μαρτύρων της υπόθεσης. Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, άμεσα θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε και κατέληξε η 9χρονη Τζωρτζίνα.
Επίσης, την πόρτα της ανακρίτριας θα κληθούν να περάσουν για να εξεταστούν πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως και ο εν διαστάσει πλέον σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, εάν βέβαια δεν εμφανιστεί ο ίδιος αυτοβούλως έως τότε.
Χθες, η Ρούλα Πισπιρίγκου έπειτα από πολύωρη απολογία στην ανακρίτρια πήρε το δρόμο για τις φυλακές. Καθ’ όλη τη διάρκεια, ωστόσο, της παραμονής της στο ανακριτικό γραφείο η 33χρονη, αρνούνταν την κατηγορία που της έχει απαγγελθεί και απέδωσε το θάνατο του παιδιού της σε «ανθρώπινο λάθος, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει καταγραφεί». Όπως υποστήριξε την ώρα που οι γιατροί του «Αγλαΐα Κυριακού» προσπαθούσαν να κρατήσουν στη ζωή το παιδί της, και ενώ στην ίδια είχαν ζητήσει να αποχωρήσει από το δωμάτιο, «είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάσταση που είχε δημιουργηθεί».
«Εγώ δεν είχε ούτε έχω στην κατοχή μου τέτοια φαρμακευτική ουσία ούτε θα μπορούσα να την προμηθευτώ» επισήμανε ακόμη κατά την απολογία της η 33χρονη για να προσθέσει: «Η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δυο χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική». «Άρα»- ισχυρίστηκε – «είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».
Οι ισχυρισμοί που προέβαλλε η κατηγορουμένη δεν έπεισαν όμως και με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η κατηγορουμένη οδηγήθηκε στις φυλακές.