Νέα μαρτυρία γιατρού για Πισπιρίγκου: «Πέθανε, σταματήστε την προσπάθεια» έλεγε, ενώ έκαναν ανάνηψη στη Τζωρτζίνα

Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος σε σημερινό δημοσίευμά της προχώρησε σε νέα αποκάλυψη, στο οποίο περιγράφεται  ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατά τη διάρκεια του μεγάλου «επεισοδίου» της Τζωρτζίνας.

Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο η 9χρονη Τζωρτζίνα υπέστη μία ακόμη μεγάλη κρίση, όταν νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, που την άφησε τετραπληγική, καθώς οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή μετά από 55 λεπτά. Μπροστά και σε αυτό το επεισόδιο βρισκόταν η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Οι γιατροί έχουν ήδη καταθέσει τα όσα συνέβησαν κατά το επεισόδιο του Απριλίου, ωστόσο η μαρτυρία μιας γιατρού που ήταν μπροστά κατά τη διάρκεια ανάνηψης του παιδιού συγκλονίζει.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολουθούσε ατάραχη και ανέκφραστη την προσπάθεια της ανάνηψης της κόρης της και κάποια στιγμή γυρίζει προς τους γιατρούς και τους λέει: «Πέθανε… Σταματήστε την προσπάθεια».

«Γύρισε η μητέρα προς το μέρος μου, την ώρα που ο συνάδελφος έκανε την υπεράνθρωπη προσπάθειά του κι ενώ είχαν περάσει 15 λεπτά, είπε: “Πέθανε… Σταματήστε την προσπάθεια, δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί”», αναφέρει η γιατρός.

Η Τζωρτζίνα σώθηκε τον Απρίλιο, για να πεθάνει, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από το χέρι της ίδιας της μητέρας της λίγους μήνες μετά.

Δείγμα από τα μαλλιά της Τζωρτζίνας θα δείξει την αλήθεια, λέει ο ιατροδικαστής Γ. Λέων – Εκταφή για να πάρουμε το τάμπλετ

«Υπάρχει ανάγκη να διανοιχθεί ο τάφος της Τζωρτζίνας και να πάρουμε από μέσα το τάμπλετ», ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Ο κ. Λέων εξήγησε, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ ότι το τάμπλετ μπορεί να περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τις αρχές, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι υπάρχει κι άλλος λόγος να γίνει αυτή η εκταφή.

Όπως είπε, έχει επιβεβαιωθεί η χρήση της κεταμίνης ως αιτία θανάτου, κάνοντας την εκταφή μπορούν να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της για να γίνει ανάλυση και να μάθουν πώς συνέβησαν τα προηγούμενα περιστατικά.

«Η τρίχα έχει την ιδιότητα να μπορεί να μας δίνει την ανάλυση ουσιών σε βάθος χρόνου. Είναι το μόνο βιολογικό υλικό στο οποίο μπορούμε να δούμε ακόμη και πριν 2-3 μήνες αν υπήρχε η χρήση αυτής της ουσίας ή και άλλως ουσιών, με βεβαιότητα».

Ο κ. Λέων τόνισε παράλληλα ότι και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από εξωγενή παράγοντα. «Υπάρχουν σημάδια και τα ευρήματα μιλάνε ξεκάθαρα. Το πανάκι βρέθηκε σίγουρα στο στόμα του βρέφους και αυτό δείχνει την αιτία θανάτου», σημείωσε.