Τι οδήγησε στο μοιραίο δυστύχημα του Τζώρτζη Μονογυιού στη Βούλα ερευνούν οι αρχές - Οι πρώτες μαρτυρίες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες σχετικά με το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης  στη Βούλα, το οποίο  είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του επιχειρηματία Τζώρτζη Μονογυιού και τον σοβαρό τραυματισμό της συζύγου του.

Το υπερπολυτελές αυτοκίνητο, μάρκας Ferrari, του Τζώρτζη Μονογυιού τυλίχθηκε στις φλόγες στη διαχωριστική νησίδα της λεωφόρου Ποσειδώνος, μετά την πρόσκρουση σε πινακίδα και στη συνέχεια σε δέντρο.

Ο 45χρονος επιχειρηματίας, πατέρας δύο παιδιών, παρέλαβε το καινούργιο του αυτοκίνητο από υπαίθριο χώρο στη λεωφόρο Ποσειδώνος και πρόλαβε να διανύσει μόλις δύο χιλιόμετρα.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν αρχίσει να φλέγεται το όχημα, η σύζυγος και μητέρα του παιδιού του βγήκε τρέχοντας και σώθηκε, ενώ ένας φίλος του Τζώρτζη Μονογυιού έτρεξε να τον απεγκλωβίσει.

Η σύζυγος του 45χρονου επιχειρηματία νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Γλυφάδας, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή της

Κάμερα ασφαλείας βενζινάδικου κατέγραψε τη Ferrari την ώρα που έπαιρνε τη μοιραία στροφή, μόλις 120 μέτρα πριν από τη φονική πρόσκρουση. «Από τη στροφή μέχρι το σημείο αυτό δεν είδαμε ίχνη πλαγίας ολίσθησης ή ίχνη τροχοπέδησης», δηλώνει ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς.

Δεν υπήρξε εμπλοκή άλλου οχήματος, εκτιμούν οι αρχές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το πρώτο πράγμα που εξέτασαν οι αστυνομικοί της Τροχαίας ήταν εάν υπήρξε κάποιος εξωγενής παράγοντας χάρη στον οποίο ο οδηγός έχασε τον έλεγχο της Ferrari.

Στελέχη της Τροχαίας με γνώση της υπόθεσης ανέφεραν στην ΕΡΤ ότι από την έρευνα προκύπτει ότι δεν υπήρξε εμπλοκή άλλου οχήματος, ούτε κάποιος πεζός που θα μπορούσε να λειτούργησε ως εμπόδιο για τον οδηγό. Επίσης, είναι βέβαιο ότι ο 45χρονος δεν επιχείρησε να κάνει κόντρα με κάποιο άλλο όχημα. Εξετάστηκε ακόμα και το σενάριο να υπήρχε στη στροφή κάποιο σκυλί ή άλλο τετράποδο και αποκλείστηκε και αυτό.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει δύο πολύ σημαντικά βίντεο από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν πως έγινε το περιστατικό. Στο σημείο υπάρχει σε λειτουργία κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας της περιφέρειας αλλά και κάμερα από επιχείρηση.

«Κινούταν με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα. Δε μπορούσες να τρέξεις περισσότερο γιατί υπήρχαν αρκετά οχήματα στο δρόμο. Ο 45χρονος έστριψε δεξιά. Όταν έκανα και εγώ το ίδιο είδα το τροχαίο. Έτρεξα. Προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα του 45χρονου και δεν άνοιγε. Με τη βοήθεια του φίλου μου τελικά τον βγάλαμε έξω ενώ είχε αρχίσει να πιάνει φωτιά», είπε φίλος του 45χρονου που κινούταν ακριβώς πίσω από τη Ferrari.