Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: 320.000€ έκρυβε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σε χρηματοκιβώτιο

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για το κύκλωμα πλαστών ταυτοτήτων και διαβατηρίων που προχωρούσε σε παράνομες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών, στο οποίο εμπλέκονται τουλάχιστον 30 αστυνομικοί, ενώ ως «εγκέφαλος» φέρεται να δρούσε ένας αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο αρχηγός του κυκλώματος έκρυβε μάλιστα σε χρηματοκιβώτιο στο γραφείο του διοικητή του τμήματος ασφαλείας της Δυτικής Αττικής τεράστιο χρηματικό ποσό, το οποίο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αγγίζει τα 320 χιλιάδες ευρώ.

Μάλιστα όταν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. του ζήτησαν να το ανοίξει εκείνος υποστήριξε πως δεν ήξερε τον κωδικό, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, να αναγκαστούν να το ανοίξουν με τροχό.

Στη θέα των μετρητών εντός του χρηματοκιβωτίου εκείνος απολογήθηκε, υποστηρίζοντας ότι είναι του θείου του και πως τα έκρυψε εκεί για ασφάλεια. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν σοβαρή την υπόθεση, ενώ το πρωί της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2021,  υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μετέβη εκτάκτως στην υπηρεσία των εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών.

Σημειώνεται ότι οι αλλοδαποί που φέρεται να πήραν στα χέρια τους πλαστά έγγραφα από το κύκλωμα φθάνουν τα 3.000 άτομα!

Προσαγωγές δεκάδων αστυνομικών για το κύκλωμα με τις παράνομες ελληνοποιήσεις

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί περίπου 20 ύποπτοι. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, καθώς και πολίτες.

Το κύκλωμα φέρεται με τη συμμετοχή των αστυνομικών να χορηγούσε έναντι αμοιβής γνήσια έγγραφα, κυρίως ταυτότητες, σε αλλοδαπούς με πλαστά δικαιολογητικά. Με τα έγγραφα αυτά οι αλλοδαποί προχωρούσαν στις διαδικασίες για άδειες παραμονής ή την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και παρακολουθήσεις τηλεφώνων, από τις οποίες έχουν προκύψει σοβαρά στοιχεία για τους εμπλεκόμενους. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

 

Διαβάστε σχετικά: Δεκάδες αστυνομικοί σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων – Στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ο Θεοδωρικάκος