Μάχη για τη ζωή του δίνει ο γιατρός που δέχτηκε πυροβολισμούς στο Χαλάνδρι - Η ιστορία πίσω από το αιματηρό περιστατικό

Mάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ο 68χρονος οφθαλμίατρος που δέχθηκε πυροβολισμούς από την πρώην σύντροφό του, αλβανικής καταγωγής εικαστικό, η οποία συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης συμβολή των οδών Ζαν Μωρεάς και Φιλικής Εταιρίας, στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ο γιατρός υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Γεννηματάς», σε κρίσιμη κατάσταση.

Η 49χρονη, όπως μετέδωσε το Mega, έστησε καρτέρι στον 68χρονο λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι από το σχολείο, όπου είχε πάει για να πάρει το παιδί, το οποίο είχαν αποκτήσει ενώ διατηρούσαν σχέση.

Εκείνη τον πλησίασε, έβγαλε ένα περίστροφο και τον πυροβόλησε στην κοιλιά, μπροστά στα μάτια της 12χρονης κόρης τους, δίπλα σε δημοτικό σχολείο.

Η αστυνομία κλήθηκε από τους γείτονες και συνέλαβαν την 49χρονη, την οποία οδήγησαν στην ασφάλεια Χαλανδρίου. Ο 68χρονος οφθαλμίατρος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 49χρονη είναι πρώην μοντέλο και εικαστικός με καταγωγή από την Αλβανία. Όπως φαίνεται και στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook είχε ξεσπάσει έντονη αντιδικία από την στιγμή που ο γιατρός πήρε την επιμέλεια του 12χρονου κοριτσιού τους, το οποίο είχαν αποκτήσει εκτός γάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της σύλληψής της, η δράστις φώναζε «απήγαγαν και βίαζαν το παιδί μου», ισχυρισμό που επαναλάμβανε συχνά στις αναρτήσεις της στο Facebook.

«Να ευχαριστείς το Θεό που το παιδί είναι σε μένα και ζει μια φυσιολογική και ήρεμη ζωή γιατί αν ήταν μαζί σου ,στην κατάστασή που είσαι ,ούτε να το σκεφτώ δεν τολμάω», φέρεται να είχε γράψει ο γιατρός σε συνομιλία με την πρώην σύντροφό του.

«Πως είμαι; Όταν ζούσε μαζί μου 7 χρόνια και χρειάστηκε να παλεύω, να την έσωζα από απόπειρες αρπαγής που τελικά δεν τα κατάφερα, πως ήτανε το παιδί μου;», φέρεται να απάντησε η 49χρονη.

Η γυναίκα εξακολουθεί να κρατείται από την Ασφάλεια ΒΑ Αττικής, όπου οι αστυνομικοί προσπαθούν να λάβουν πληροφορίες για τους λόγους που την οδήγησαν στην πράξη αυτή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, η γυναίκα δεν έχει καμία επαφή με τους αστυνομικούς που προσπαθούν να την ανακρίνουν και δεν έχει δώσει καμία απάντηση για την επίθεση. Δεν έχει ψυχική ισορροπία και συνεχώς φωνάζει μέσα στο αστυνομικό τμήμα.

Η 49χρονη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέσα στο αστυνομικό τμήμα άλλες φορές φωνάζει «θέλω το παιδί μου» και άλλες «θέλω τον δικηγόρο μου». Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής η αστυνομία, πρόκειται για άτομο που έχει πάει αρκετές φορές σε ψυχιατρικές κλινικές για να εξεταστεί, ενώ υπάρχει πληροφορία ότι κάποια στιγμή κατά το παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε τέτοιο ίδρυμα.

Σημειώνεται ότι ήταν συχνό το φαινόμενο να εμφανίζεται κάτω από το σπίτι του γιατρού και να φωνάζει, ενώ στο παρελθόν είχε επιτεθεί ακόμα και στη νυν σύζυγο του θύματος, δηλαδή στη γυναίκα, βρετανικής καταγωγής, με την οποία μεγαλώνει το παιδί της και σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, συμπεριφερόταν στο παιδί σαν να ήταν δικό της.

pyrovolismoi-sto-chalandri-giatros-o-andras-poy-traymatistike-sovara-eiche-schesi-me-ti-drastida-561581929

Δικηγόρος 68χρονου: Η δράστις τον εκβίαζε, είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρείο

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του 68χρονου γιατρού, Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, μιλώντας στην εκπομπή «Live News», η δράστις «τον είχε εξαπατήσει ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά. Αλλά τελικά έμεινε έγκυος και έκτοτε άρχισε να τον εκβιάζει, του αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά».

«Έχει καταδικαστεί, μάλιστα, σε ποινή φυλάκισης για εκβίαση» σημείωσε ο κ. Αλεξανδράκης, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν μια «περίεργη προσωπικότητα, δεν έκανε μόνο στον 68χρονο φασαρίες, είχα πληροφορηθεί ότι τελευταία είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρείο».

Όπως εξήγησε ο ίδιος για τη διαμάχη του θύματος με τη δράστιδα, «μετά από σκληρή αντιδικία, το δικαστήριο έδωσε την επιμέλεια στον πατέρα και έκτοτε ξεκίνησε ένας Γολγοθάς. Του έκανε φασαρίες στη δουλειά του».

Ο κ. Αλεξανδράκης τόνισε παράλληλα ότι η 49χρονη «έχει κάνει αντίστοιχο επεισόδιο με τη σύζυγό του, που είναι Αγγλίδα. Μια φορά της επιτέθηκε και τη χτύπησε με βάναυσο τρόπο, της πατούσε το κεφάλι στο δάπεδο και αν δεν επενέβαιναν κάποιοι ένοικοι της πολυκατοικίας, θα την είχε σκοτώσει».