Γονείς-αρνητές του εμβολίου στις Σέρρες δεν στέλνουν επί δύο χρόνια τα παιδιά τους σχολείο - Mήνυσαν καθηγητές

Την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας βρίσκεται σε έξαρση, πολλοί είναι εκείνοι οι πολίτες που επιμένουν όχι μόνο να μην εμβολιάζονται, αλλά ούτε καν να τηρούν τα παιδιά τους τα μέτρα προστασίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα ζευγάρι στις Σέρρες, το οποίο δεν αφήνει τα τέσσερα παιδιά του να πάνε στο σχολείο για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς δεν επιθυμούν να κάνουν τεστ και να φορέσουν μάσκες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η οικογένεια έχει συνολικά 6 παιδιά, εκ των οποίων τα 4 πάνε νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο.

«Είμαι κατά των συγκεκριμένων εμβολίων και κατά των αντισυνταγματικών μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση. Τώρα το να είμαι με το φόβο μη κολλήσουν τα παιδιά… Αν είναι θέλημα Θεού, να αρρωστήσουμε, θα αρρωστήσουμε. Φοράμε τη μάσκα – δεν φοράμε τη μάσκα, κάνουμε το εμβόλιο – δεν κάνουμε το εμβόλιο. Τα τεστ είναι αναξιόπιστα», ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, η μητέρα των παιδιών.

«Δεν συναινώ να φορέσουν τα παιδιά μου μάσκα ούτε να κάνουν selftest. Δεν συναινώ στις ιατρικές πράξεις πάνω στα παιδιά μου. Και πέρυσι δεν τα στείλαμε τα παιδιά και γι’ αυτό το λόγο έχουν μηνυθεί και οι καθηγητές. Από εκεί και πέρα να είναι προετοιμασμένοι για τις συνέπειες από εδώ και πέρα, αν ξαναμείνουν τα παιδιά, να είναι έτοιμοι να πληρώσουν και από πάνω», προσθέτει.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και δηλώσεις του πατέρα των παιδιών. «Είναι ιατρική πράξη την οποία δεν συναινούμε. Τι θα πει γιατί; Γιατί είναι κατοχυρωμένο, είναι συνταγματικό μου δικαίωμα. Εσείς γιατί διαχωρίζετε και ταμπελοποιείτε τον κόσμο;», ανέφερε.

«Το πρόβλημα είναι οι αρνητές της δημοκρατίας οι υπόλοιποι που μας αρνούνται την είσοδο, συστηματικά. Πήγαμε, μας αρνήθηκαν την είσοδο, δεν μας αφήνουν να πάμε τα παιδιά μας χωρίς μάσκες και τεστ στο σχολείο και μας απαγορεύουν την είσοδο. Έχουνε μηνυθεί οι δάσκαλοι και οι καθηγητές», σημείωσε ο πατέρας τον παιδιών μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στο Μega.

Παράλληλα, οι καθηγητές έχουν ενημερώσει την εισαγγελία ανηλίκων, ενώ καταγγέλλουν πως έχουν δεχτεί και προπηλακισμούς από την οικογένεια.

Όπως αναφέρει ο Στέλιος Ρίζος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, αρνούνται τη μάσκα, τα selftest και όλα τα σχετικά με την πανδημία και επιμένουν να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο.

«Ήταν ανένδοτοι, τους εξηγήσαμε ότι θα πρέπει να ενημερωθεί ενδεχομένως και η εισαγγελική αρχή, είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση, τίποτα όμως, μας έβρισαν σχεδόν», ανέφερε ο κ. Ρίζος, μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στο Mega.