Καταπέλτης ο Εισαγγελέας - Ζήτησε καταδίκη της Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Την ενοχή της Έφης Κακαράντζουλα κατά το κατηγορητήριο, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου ζήτησε ο Εισαγγελέας της Έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης.

Ο Εισαγγελικός Λειτουργός στην πλήρη και εμπεριστατωμένη αγόρευσή του, που διήρκεσε λίγο περισσότερο από μία ώρα, ζήτησε η Εφη Κακαράντζουλα να καταδικαστεί για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ζητώντας παράλληλα να απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή του κατηγορητηρίου. Η ανώτατη ποινή σε αυτήν την περίπτωση είναι κάθειρξη 15 ετών.

Η δράστις Έφη Κακαράντζουλα από το εδώλιο της κατηγορούμενης, άκουσε την Εισαγγελική πρόταση, ψυχρή και απαθής, όπως πάντα. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, από την άλλη, θύμα της στυγνής και ειδεχθούς επίθεσης, στο άκουσμα της φράσης “με ανθρωποκτόνο πρόθεση”, του Εισαγγελέα, ξέσπασε σε λυγμούς. Οι γονείς της κοπέλας, που δεν φεύγουν από το πλευρό της, στηρίζοντάς το παιδί τους,  με κάθε τρόπο, παρακολουθούσαν σιωπηλοί και συντετριμμένοι.

«Καταδίκασε την Ιωάννα να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά»

«Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε. Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για τα απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά», ανέφερε ο εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο εισαγγελικός λειτουργός μίλησε για τη σχέση των δύο γυναικών. Ανέφερε ότι και οι δύο γυναίκες έχουν κοινό τόπο καταγωγής, χωρίς όμως να διατηρούν σχέσεις μεταξύ τους έχοντας ως κοινό σύνδεσμο την ξαδέλφη του θύματος.

Ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του μίλησε για τη σχέση της κατηγορούμενης με τον 40χρονο άνδρα. Είπε πως η κατηγορούμενη και ο 40χρονος διατηρούσαν ελεύθερη σχέση και όταν εκείνος έκανε πρόταση φιλίας στην Ιωάννα μέσω Facebook εκείνη «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να την βοηθήσει, να την συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με τον 40χρονο. Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Την ρωτούσε «τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο». Η Ιωάννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο 40χρονος δεν παραιτήθηκε από την προσπάθεια και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα».

«Η δράστις ανέπτυξε μίσος για την Ιωάννα»

Ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε ότι «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η παθούσα διατήρησε επικοινωνία με τον 40χρονο, σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη. «Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε κάτι μεταξύ τους» είχε πει στην απολογία της. Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δυο. Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι».

Αυτήν την ώρα αγορεύουν οι δικηγόροι του θύματος, της Ιωάννας Παλιοσπύρου.