Ψυχρή & ανέκφραστη στο δικαστήριο η Κακαράντζουλα - Τι θα ισχυριστεί στην απολογία της

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έφτασε λίγο πριν από τις 09:00 το πρωί της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου 2021, η Ιωάννα Παλιοσπύρου για 4η διαδοχική φορά προκειμένου να παρευρεθεί στη δίκη για την φριχτή επίθεση με το βιτριόλι σε βάρος της, στις 20 Μάιου του 2020. Σήμερα, θα βρεθεί για δεύτερη φορά πρόσωπο με πρόσωπο με την κατηγορούμενη, Έφη Κακαράντζουλα, της οποίας η ώρα της απολογίας για το έγκλημά της, έφτασε πλέον. 

Η κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας αναμένεται να σταθεί απέναντι στους δικαστές για να απολογηθεί για το έγκλημα που διέπραξε, προκαλώντας ανείπωτο σωματικό, αλλά και ψυχικό πόνο στην Ιωάννα. Με την απολογία της κατηγορουμένης, η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι περνά πλέον στην τελική ευθεία για την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-10/ioanna-paliospyroy-epithesi-14-10-21.jpg.webp?itok=wnvO6KDh

Μέχρι σήμερα τα μόνα λόγια που έχει απευθύνει η 36χρονη στην Ιωάννα μέσα στο δικαστήριο ήταν «γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό». Στην απολογία της τον περασμένο Απρίλιο στην ανακρίτρια έχει μιλήσει αόριστα για μια «αρρωστημένη εμμονή» με το θύμα εξαιτίας ενός «πολύ προσωπικού ζητήματος», χωρίς όμως να εξηγήσει τι αφορούσε το αυτό το ζήτημα.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-10/mesa-efi-kakarantzoula-dikastirio-epithesi-me-bitrioli.jpg.webp?itok=Ar9sTLqW

Τι ισχυρίζεται η δράστις: «Δεν ήθελα να τη σκοτώσω»

Εφόσον η απολογία της 36χρονης ξεκινήσει κανονικά, αναμένεται να εμμείνει στην υπερασπιστική γραμμή που έχει χαράξει εξ αρχής μαζί με τον συνήγορό της Σάκη Κεχαγιόγλου, ότι δηλαδή δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα και πως θα πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Στην απολογία της στην ανακρίτρια πριν από έξι μήνες η 36χρονη είχε ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις της. Ωστόσο η λέξη αυτή δεν έχει ακουστεί έως τώρα στο δικαστήριο, παρότι οι δύο γυναίκες έχουν βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Όλα τα έτη του ενήλικου βίου μου τα έχω διανύσει χωρίς παραβατική συμπεριφορά. Η στάση μου αυτή απέδειξε ότι υπερισχύει ο τρόπος ανατροφής μου και η δομή της προσωπικότητάς μου. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη και για αυτό με τη σημερινή μου απολογία μου θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν. Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου», είχε πει όταν είχε βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας.

Όταν είχε ερωτηθεί για ποιο λόγο επιτέθηκε στη Ιωάννα, είχε απαντήσει ότι αιτία ήταν ένα προσωπικό ζήτημα, για το οποίο θα μιλήσει στο δικαστήριο: «απέκτησα μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω, ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό. Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα ως τώρα».