Σχολαστικοί έλεγχοι στην Βαρβάκειο

Σε εντατικούς ελέγχους στην Βαρβάκειο Αγορά προχωρούν οι αρμόδιες αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθήνας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς οι καταναλωτές ξεκίνησαν τις αγορές των απαραίτητων Σαρακοστιανών εν όψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι θα γίνονται από μεικτά κλιμάκια των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας-Κτηνιατρικής και Υγειονομικού Ελέγχου-Περιβαλλοντικής Υγιεινής, ενώ θα είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί στις κατηγορίες τροφίμων που σημειώνουν υψηλή κατανάλωση.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, θα δοθεί έμφαση στον τρόπο προβολής και διάθεση των τροφίμων, έτσι ώστε να μην παραπλανάται ο καταναλωτής. Κατά συνέπεια θα γίνει προσπάθεια να μην διατίθενται αποψυγμένα αλιεύματα ως νωπά ή εισαγόμενα ως εγχώρια.

Να σημειωθεί πως οι καταναλωτές πρέπει, κατά τις αγορές τους, να προσέχουν αν τα προϊόντα φέρουν τις απαραίτητες επισημάνσεις (π.χ. ημερομηνία ανάλωσης), αν προέρχονται από νόμιμες επιχειρήσεις, αν συντηρούνται σε σωστές θερμοκρασίες, ενώ πρέπει να γνωρίζουν ότι τα δίθυρα μαλάκια (π.χ. μύδια) πωλούνται πάντα ζωντανά.