«Η Ελένη ήχθη σαν πρόβατο επί σφαγή, ως αμνός άμωμος», συγκλόνισε η Εισαγγελέας στην δίκη Τοπαλούδη

«Καταπέλτης», για τους δυο κατηγορούμενους στην υπόθεση του βιασμού και της άγριας δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, ήταν η Εισαγγελέας κατά τη σημερινή συγκλονιστική πραγματικά αγόρευσή της.

Η εισαγγελέας, που πρόσφατα είχε μία μικρή περιπέτεια με την υγεία της, όπως περιέγραψαν οι παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου, πήρε τον λόγο, «εμφανώς άρρωστη και φορτισμένη και με την αγόρευσή πραγματικά συγκλόνισε».

Μιλώντας απευθύνθηκε εκ βαθέων στους γονείς της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, δίνοντάς τους, μηνύματα, απαντήσεις, στήριξη και την διαβεβαίωση ότι η δικαιοσύνη, δεν είναι πάντα αυτό που λένε τυφλή.

Η μητέρα του θύματος είχε ξεσπάσει λίγο νωρίτερα, κατά των δυο κατηγορουμένων, ζητώντας να τους κοιτάξει στο πρόσωπο.

Η φωνή της Ελένης…

Στην εισαγωγή της αγόρευσής της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η Εισαγγελέας αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης υπόθεσης για την οποία, όπως είπε, διαισθάνονταν εξ αρχής, ότι θα την αναλάβει. Η ίδια αναλαμβάνοντας πράγματι την υπόθεση, είχε δηλώσει πως θα είναι η φωνή της Ελένης Τοπαλούδη στην δίκη.

«Την υπόθεση της Ελένης, – Ελένη θα την λέω εγώ-, διαισθανόμουν ότι θα την αναλάβω»

«Αυτή την υπόθεση της Ελένης, – Ελένη θα την λέω εγώ –, την παρακολουθούσα από τη στιγμή που συνέβη. Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε και την παρακολουθούσα από τη αρχή εκτενώς. Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της Έδρας… Εφεξής θα είναι δική μου υπόθεση και για όλη μου τη ζωή. Έμαθα ότι ήμουν εγώ η εισαγγελέας και έκτοτε έγινε η δική μου υπόθεση. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό, ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση», τόνισε η εισαγγελέας και υπογράμμισε την ανάγκη να ειπωθεί η αλήθεια στη δίκη.

Ολοκληρώνεται η δίκη Τοπαλούδη - «Καταπέλτης» η εισαγγελέας για τη ...

Στον πατέρα: «Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά. Μην ανησυχείτε. Εγώ ζω με αυτήν την κοπέλα. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά»

Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είπα στον κ. Τοπαλούδη μην ανησυχείτε, εγώ ζω με αυτή την κοπέλα. Όταν ένας δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν ότι θα λήξει το 18μηνο, έλεγα αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου. Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε “θέλω να μάθω τι έγινε”. Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά. Συγκλίνουμε σε αυτό. Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ, ότι θα βγει η αλήθεια. Άκουσα ότι δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί. Από την αρχή δεν αφήνουμε να πέσει κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπόν την αλήθεια. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».

«Ένιωθα πως όταν πήγαινα να κάνω κάτι άλλο με σκούνταγε η κόρη σας»

«Ήμουν σίγουρη ότι αυτή η υπόθεση θα ήταν δικη μου, έγινε δικη μου και θα μείνει μέχρι να πεθάνω. Χρεωνομαι 1500 υποθέσεις το μήνα. Αυτη με συγκλόνισε. Δεν πέρασε λεπτό που να μη με καταδιώκει. Ζω με αυτή την κοπέλα από τη στιγμή που την ανέλαβα. Ένιωθα πως όταν πήγαινα να κάνω κάτι άλλο με σκούνταγε η κόρη σας».

 «Ας επικρατήσει η δικαιοσύνη κι ας χαλάσει ο κόσμος όλος»

«Η Ελένη που δεν είχα την τιμή να γνωρίσω, θα είναι κομμάτι της ζωής μου. Άκουσα τη φωνή της κυρίας Κουλας που έλεγε θέλω να μάθω τι έγινε. Κι εγώ αυτό ήθελα. Η αλήθεια βοα. Ας επικρατήσει η δικαιοσύνη κι ας χαλάσει ο κόσμος όλος. Η δικαιοσύνη όταν θέλει βλέπει πολύ καθαρά στο σκοτάδι, το σκοτάδι που οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να ρίξουν στην υπόθεση. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε, -αν πιέζανε-, ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί, αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη».

Δίκη Τοπαλούδη: Αντιφάσεις και νέα στοιχεία από τον Αλβανό ...

Προς την μητέρα: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε, να μου κάνετε τη χάρη»

Στο σημείο αυτό, η εισαγγελέας απευθύνθηκε στην μητέρα της Ελένης που την παρακολουθούσε λέγοντας της: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε, γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη».

Συνεχίζοντας, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η εισαγγελέας είπε: «Αυτό καλύτερα απηχεί την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέας της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε – αν πιέζανε – ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί, αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη».

Δίκη Τοπαλούδη: «Δόλωμα» για την προσέλκυση κοριτσιών ο Αλβανός ...

«Μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε»

Η εισαγγελέας ανέφερε ακόμη πως όλα τα δικαιώματα των κατηγορουμένων τηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης – «μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε» είπε –, απαντώντας έτσι σε δηλώσεις της υπεράσπισης. Αναφέρθηκε, επίσης, σε πλημμέλειες της ανάκρισης λέγοντας ότι θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη τύχη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης το γεγονός ότι ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα εξαρχής και ο επικεφαλής του Θ. Ζόβας. Μάλιστα, όπως ανέφερε, υπήρξαν προσπάθειες ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του.

Βλέπει προσπάθεια συγκάλυψης, η Εισαγγελέας Έδρας στη δίκη Τοπαλούδη

«Δε θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του….», ανέφερε εμφαντικά η Εισαγγελέας Έδρας, αφήνοντας ωστόσο κατά την συγκλονιστική αγόρευσή της, ανοιχτή την πιθανότητα, να υπήρξαν συνεργοί στην προσπάθεια συγκάλυψης του ειδεχθούς εγκλήματος, την πλήρη διερεύνηση του οποίου, έχει καταστεί σαφές καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης, πως η ίδια ανέλαβε και διεξήγαγε ενδελεχώς, με επιμονή,  υπευθυνότητα, βαθιά, λεπτομερή πραγματικά μελέτη κάθε στοιχείου, αλλά και αξιοσημείωτη γενναιότητα.

«Λέω ευθαρσώς, ότι κάποιοι ψευδόρκησαν»

Από την εξέταση των κατηγορουμένων προέκυψε πως «στο σπίτι του μαρτυρίου» της Ελένης υπήρχε ένα στρώμα, το οποίο ωστόσο δεν βρέθηκε ποτέ.

Εισαγγελέας: «Να καταγραφεί ότι υπήρχε στρώμα στο δωμάτιο. Το πειστήριο αυτό δεν βρέθηκε. Θα πρέπει να εξετάσουμε το ρόλο της γιαγιάς, του πατέρα και της μητέρας του πρώτου κατηγορούμενου στην ιστορία. Για αυτούς λέω ευθαρσώς, ότι ψευδόρκησαν, όπως και η αδελφή του δεύτερου κατηγορουμένου, που είπε πως ο αδελφός της γνωριζόταν μία εβδομάδα πριν το έγκλημα με την Ελένη, πως είχαν δεσμό και πως είχε πάει στο σπίτι της».