Σε συναγερμό το Ελπίς: Θετικοί στον Covid-19, τρεις γιατροί, μία νοσηλεύτρια & δύο ασθενείς

Τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια που εργάζονται στο νοσοκομείο Ελπίς, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, όπου ήδη γίνεται ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και απολύμανση στην Καρδιολογική και Παθολογική πτέρυγα του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πριν μια εβδομάδα εισήχθη ασθενής ύποπτο κρούσμα στη Β’ παθολογική κλινική του νοσοκομείου οπού του έγινε τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό και αμέσως μετά μεταφέρθηκε στη B’ χειρουργική όπου νοσηλεύονται παθολογικά περιστατικά.

Μετά από τρεις ημέρες ωστόσο, εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού, οποτε υπεβλήθη σε δεύτερο τεστ το οποίο βγήκε θετικό. Στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός και μπήκε σε καραντίνα η κλινική και 25 γιατροί και νοσηλευτές.

Από την πρώτη στιγμή γίνονται τεστ σε γιατρούς και νοσηλευτές και έως στιγμής έχει διαπιστωθεί πως νοσούν δύο ασθενείς, δύο γιατροί και μια νοσηλεύτρια.

Σήμερα υπήρξε άλλο ένα περιστατικό στη καρδιολογική κλινική με ασθενή θετική στον κορωνοϊό, ενώ και μίαγιατρός βρέθηκε θετική στον νέο κορωνοϊό, επομένως και η καρδιολογική κλινική του Ελπίς, τίθεται σε καραντίνα ενώ θα ληφθούν δείγματα από το προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να τεθεί σε γενική καραντίνα και να σταματήσει να εφημερεύει.  Ζητούν επίσης να γίνει απολύμανση και να υποβληθούν σε τεστ όλα τα μέλη του προσωπικού.