Ιερέας στην Ηλιούπολη κλειδώθηκε σε εκκλησία με πιστούς, για τη Θεία Λειτουργία

Δεν έχει όρια, η επίδειξη ανευθυνότητας ορισμένων, μπροστά στον εντεινόμενο κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού στην χώρα μας και τρανταχτό παράδειγμα είναι περιστατικό με ιερέα στην Ηλιούπολη, ο οποίος σήμερα Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. φέρεται να αγνόησε τα μέτρα για τον κορωνοϊό και τέλεσε  κανονικά παρουσία πιστών, τη Θεία Λειτουργία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ηλιούπολη, Ιερέας, Θεία Λειτουργία,

Κάτοικος της περιοχής μίλησε στην εκπομπή “Μαζί σου” της Τατιάνας Στεφανίδου, για όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί: «Κάναμε την καταγγελία γιατί χθες μας πήρε τηλέφωνο κάποιος περίοικος, ότι ο ιερέας παρόλες τις απαγορεύσεις και για τον Υμηττό και για την Εκκλησία, ήταν με πιστούς και έκανε Λειτουργία. Το πρωί ήρθε με άλλα δύο άτομα και άνοιξαν την εκκλησία. Είδαμε μετά ότι μπήκαν τουλάχιστον άλλα έξι άτομα μέσα στην εκκλησία. Όταν έφτασε η αστυνομία, βρήκε τον ιερέα και τους πιστούς κλειδωμένους μέσα στον ναό!».

Θυμίζουμε ότι ανάλογο περιστατικό είχε προηγηθεί την Παρασκευή στα Κύθηρα, όπου μάλιστα ήταν Μητροπολίτης του νησιού, Σεραφείμ, που κάλεσε τους πιστούς για την τέλεση των Χαιρετισμών.

Όταν έγινε γνωστό το περιστατικό, ο  Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ,  παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα, καθώς την Παρασκευή άνοιξε τον Μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων και κάλεσε τους πιστούς στη λειτουργία για τους Χαιρετισμούς.

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης τέλεσε κανονικά την λειτουργία, παρά τη σχετική απαγόρευση, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα επειδή έμαθε ότι τον αναζητούν οι Αρχές. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος.

Ωστόσο το θέμα θεωρείται λήξαν, μετά από ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης, που βεβαιώνει, ότι και στα Κύθηρα, θα τηρηθεί εφεξής, η σχετική οδηγία, που εντάσεται στα μέτρα ελέγχου της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Δείτε το Video: