Ο ένας κατηγορούμενος τα ρίχνει στον άλλον, στην δίκη Τοπαλούδη - Η καίρια κατάθεση λιμενικού

Ο ένας τον άλλον «έδειξαν» ως εκείνον που στάθηκε στην άκρη του γκρεμού και πέταξε στην θάλασσα την Ελένη Τοπαλούδη, οι δύο κατηγορούμενοι, λίγο πριν την λήξη της σημερινής διαδικασίας.

Μεταθέτοντας ο ένας στον άλλον τις ευθύνες για το φρικτό τέλος της φοιτήτριας που βρέθηκε βαριά χτυπημένη στην θάλασσα, επέλεξαν να απαντήσουν οι δύο κατηγορούμενοι σε ερώτηση που τους έκανε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός, με αφορμή την κατάθεση του τρίτου λιμενικού υπαλλήλου, Λάζαρου Τουλγαρίδη, ο οποίος είχε φθάσει αμέσως στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός της φοιτήτριας, ζήτησε από τους δύο κατηγορούμενους να υποδείξουν το ακριβές σημείο από το οποίο κατακρημνίσθηκε το θύμα.

Ο Ροδίτης κατηγορούμενος υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο, λέγοντας πως ο συγκατηγορούμενος του ήταν αυτός που πέταξε την φοιτήτρια.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος δεν έδειξε καν σημείο, λέγοντας στην εισαγγελέα πως αδυνατεί να της απαντήσει καθώς δεν είδε, όπως είπε χαρακτηριστικά, «από ποιο σημείο πετάχτηκε το πτώμα».

Ο κ. Τουλγαρίδης στην κατάθεση του ανέφερε πως ειδοποιήθηκε για το συμβάν και πήγε στον όρμο Φώκια, σε δύσβατο σημείο, όπου είδε το πτώμα να επιπλέει. Είπε επίσης, ότι επειδή οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές, ζήτησε την συνδρομή δύτη ώστε να καταφέρουν να βγάλουν το πτώμα από το νερό.

Όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, ήταν με βάση το σημείο, στα μέσα του όρμου που εντοπίστηκε η σορός, καθώς και με άλλα δεδομένα όπως οι καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν, τα ρεύματα κλπ, ο λιμενικός υπάλληλος επιχείρησε να προσδιορίσει στον χάρτη το σημείο από όπου πιθανότατα πέταξαν την φοιτήτρια στην θάλασσα.

Λιμενικός αποκάλυψε τι του είπε ο Ροδίτης και πώς έγινε το έγκλημα

«Ήταν μεγάλη βλακεία, μου είπε, ο Θεός θα μας τιμωρήσει» τόνισε ο Ροδίτης κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στο ερώτημα γιατί έφτασαν στο έγκλημα, όπως κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος Χρήστος Μαλάμης.

Ο λιμενικός απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων της υπεράσπισης είπε πως ο ένας κατηγορούμενος κρατούσε τα χέρια της κοπέλας και ο άλλος τη χτυπούσε με το σίδερο ενώ σημείωσε πως ο νεαρός Ροδίτης κατηγορούμενος όταν συνελήφθη ήταν επιθετικός

«Χτυπούσε τις πόρτες, μας έλεγε γ@@@@ και ότι αν δεν είχε χειροπέδες θα μας έδειχνε, κ.ά.» τόνισε ενώ αναφερόμενος στον δεύτερο κατηγορούμενο τον περιέγραψε ως ψυχρό και ήσυχο.

Κατέθεσε, επίσης, ότι οι δύο κατηγορούμενοι περιέγραφαν την ίδια ιστορία,ωστόσο ο ένας παρουσίαζε ως πρωταγωνιστή τον άλλον. Άλλαζαν, δηλαδή, ρόλους κατά τις περιγραφές υους, αναφορικά με το ποιος χτυπούσε την Ελένη με το σίδερο και ποιος, την ίδια στιγμή, της κρατούσε τα χέρια.

Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση δυο ωρών, γιατί η αστυνομία δεν είχε φροντίσει να βρίσκονται στο κτίριο οι ειδικοί ανιχνευτές μετάλλων με τους οποίους ελέγχονται όλοι οι παρευρισκόμενοι, προτού εισέλθουν στη δικαστική αίθουσα . Αυτό προκάλεσε την δυσαρέσκεια της Έδρας και χαρακτηριστικό είναι, ότι η εισαγγελέας δήλωσε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου.