Ανδρέας Γιακουμάκης: «Για τον Βαγγέλη μου δεν ντρέπομαι. Για την Κρήτη, δεν ντρέπομαι. H εικόνα που αποδείχτηκε στο Δικαστήριο, δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης»

«H Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο Δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης» ανέφερε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας, μετά την ανακοίνωση των ποινών για τους κατηγορουμένους στην πολύκροτη δίκη.
Αποτέλεσμα εικόνας για Ανδρεας Γιακουμακης
Σε γραπτή του δήλωση ο πατέρας του Βαγγέλη, Ανδρέας Γιακουμάκης, ευχαρίστησε τον κόσμο για «την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια», τονίζοντας πως «η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο Δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης».
Αποτέλεσμα εικόνας για Ανδρεας Γιακουμακης

Συγκεκριμένα στη δήλωση την οποία διάβασε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος της οικογένειας, Δημήτρης Μπούκας, ο Ανδρέας Γιακουμάκης αναφέρει:

«Νιώθω την ανάγκη να πω, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον τον κόσμο, αν με ένα ευχαριστώ μπορώ να καλύψω όλη αυτή την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Για τον Βαγγέλη δεν ντρέπομαι. Για την Κρήτη, δεν ντρέπομαι. Η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο Δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης».

Άσκησαν έφεση οι 8

Στο Εφετείο κατέφυγαν αμέσως μετά την καταδικαστική απόφαση εις βάρος τους, οι 8 πρώην σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής, στους οποίους πρωτόδικα επιβλήθηκαν στους μεν 5, ποινές φυλάκισης 36 μηνών (όχι ανασταλτικού χαρακτήρα, αλλά εξαγοράσιμες με 5 ευρώ την ημέρα), και 150 ωρών κοινωφελούς εργασίας, στους έτερους τρεις (που ήταν ανήλικοι κατά την τέλεση των εκφοβιστικών πράξεων), για την υπόθεση της εξαφάνισης και του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι η συνήγορος του ενός εκ των κατηγορούμενων. εκπροσωπώντας τους δικηγόρους υπεράσπισης, δήλωσε πως το Δικαστήριο επέβαλε αυστηρή ποινή, χωρίς επιείκεια, για ήσσονος (!) σημασίας πράξεις, υπό το βάρος της δημοσιότητας, ξεχνώντας ίσως πως η ορθή ορολογία, ειδικά σε ότι αφορά την ενημέρωση του κοινού για κοινωνικά θέματα,  δεν έχει σχέση με “δημοσιότητα”, αλλά με τη  “δημοσίευση” πραγματικών περιστατικών και πως η δημοσίευση, είναι η ψυχή της δικαιοσύνης.

Η πρόταση του Εισαγγελέα και οι ποινές 

Οι τρεις από τους οκτώ, που είναι ανήλικοι, καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας ενώ οι υπόλοιποι πέντε καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 36 μηνών, αλλά αναμένεται ακόμα να αποφασιστεί αν η ποινή θα είναι με αναστολή. Ένας από τους συνολικά εννέα κατηγορούμενους, αθωώθηκε.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή των οκτώ Κρητικών, για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και την αθώωση του ενός. Επίσης πρότεινε την ενοχή για κάποιες πράξεις, ενώ για κάποιες άλλες, τη μετατροπή της ποινής σε απλή σωματική βλάβη και την παύση τους οριστικά λόγω έλλειψης εγκλήσεων. Για κάποιες άλλες, πρότεινε την αθώωσή τους. Μάλιστα ο εισαγγελέας κατά την αγόρευσή του έκανε λόγο για «κλειστή ομάδα με παραβατική συμπεριφορά γενικότερα», χαρακτηρίζοντάς τους συμμορία.

Πηγή: CreteDoc