Ζέστη, αλλά όχι καύσωνας το Σαββατοκύριακο - Πρόγνωση για τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου

Με παράξενες διαθέσεις, εναλλαγές και σκαμπανεβάσματα ο καιρός τις τελευταίες ημέρες. «Πέφτει» πάντως ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο και ενισχύονται οι άνεμοι. 

Όπως μεταδίδει ο Ελεύθερος Τύπος, το Σάββατο  στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια τα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και σποραδικές βροχές στην Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός αλλά στην Πελοπόννησο μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Σχετική εικόνα

Μια πρώτη πρόγνωση για την Κυριακή 30-06-2019:

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και τα βόρεια μέχρι τις απογευματινές ώρες θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Σχετική εικόνα

Ο καιρός τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου:

Δευτέρα 01-07-2019

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε άνοδο στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία.

Τρίτη 02-07-2019

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ μποφόρ και το πρωί τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Τετάρτη 03-07-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάσει σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πέμπτη 04-07-2019

Στα βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες στα κεντρικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά και τη Μακεδονία 3 με 5 μποφόρ στα υπόλοιπα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.