Σε κάποια παλάτια, ούτε πριγκίπισσα: Μετά την κόρη απέδρασε από το Ντουμπάι και η σύζυγος του σεΐχη - Video

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ντουμπάι καθώς η πριγκίπισσα Χάγια κατάφερε να αποδράσει και να μεταβεί στην Γερμανία φοβούμενη μάλιστα για τη ζωή της!

Η 45χρονη Χάγια είναι σύζυγος του σεΐχη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μωάμεθ Μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους, όχι μόνο στο Ντουμπάι, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Ο σεΐχης σε μία οργισμένη ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί τη σύζυγό του προδοσία επειδή τον εγκατέλειψε και ζήτησε άσυλο στη Γερμανία.

Η πριγκίπισσα Χάγια Μπιντ Αλ Χουσεΐν, είναι η δεύτερη σύζυγος του δισεκατομμυριούχου πρωθυπουργού της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ και εγκατέλειψε τον σύζυγό της λόγω συζυγικής κακοποίησης, δραπετεύοντας νύχτα και ζητώντας άσυλο στη Γερμανία.

Μαζί της πήρε όχι μόνο τα δυο τους παιδιά, την 11χρονη Τζαλίλα και τον 7χρονο Ζαγέντ, αλλά και μια βαλίτσα με 50 εκατομμύρια ευρώ, που θα την βοηθήσουν να ξεκινήσει μια νέα ζωή σε ευρωπαϊκό (ή αμερικανικό, καθώς δεν αποκλείεται τίποτα) έδαφος.

Αποτέλεσμα εικόνας για Χάγια, παιδιά

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, αυτός που τη βοήθησε να δραπετεύσει από το Ντουμπάι ήταν ένας Γερμανός διπλωμάτης Μάλιστα, μετά την άφιξή της στη Γερμανία, οι Αρχές της χώρας απέρριψαν πιέσεις του σεΐχη να την οδηγήσουν πίσω στη χώρα, ενώ αρνούνται να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Ράντα Στέρλινγκ, που είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΚΟ «Detained in Dubai» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Οργανισμός είχε λάβει αρκετές αναφορές το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με την πρόθεση της πριγκίπισσας να δραπετεύσει από το αραβικό κράτος. «Κάθε φορά που κάποιος κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο, αυτό, προφανώς, συμβαίνει επειδή η ζωή του είναι σε κίνδυνο και επειδή έχει υποστεί σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του.

Γνωρίζουμε ήδη ότι πριγκίπισσα Λατίφα, κόρη του Σεΐχη, εγκατέλειψε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναζητώντας άσυλο, καθώς έχει υποστεί κακοποίηση στα χέρια του πατέρα της. Τώρα, φαίνεται, πως και η πριγκίπισσα Χάγια, σύζυγος του Σεΐχη, έχει επίσης εγκαταλείψει τη χώρα και κατέφυγε στη Γερμανία» τόνισε η Στέρλινγκ.

Η κόρη του σεΐχη, πριγκίπισσα Λατίφα, είχε εγκαταλείψει το Ντουμπάι, έναν χρόνο πριν και ζήτησε άσυλο ισχυριζόμενη πως την κακομεταχειριζόταν ο πατέρας της.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Χάγια έκανε αίτημα ασύλου και στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού θα προτιμούσε να ζήσει στο Λονδίνο. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως έχει ήδη βρει καταφύγιο σε μία μυστική τοποθεσία στο Λονδίνο.

Η 45χρονη πριγκίπισσα, Χάγια, είναι κόρη του αποθανόντα βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν και αδερφή του νυν βασιλιά της χώρας, Αμπντάλα. Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης με πτυχία Οικονομικών, Πολιτικής και Φιλοσοφίας.

H Χάγια είχε να κάνει δημόσια εμφάνιση από τις 20 Μαΐου ενώ τα social media της, που συνήθως είναι γεμάτα φωτογραφίες από τις φιλανθρωπικές της δράσεις, είναι ανενεργά από τον Φεβρουάριο, ενώ δεν παραβρέθηκε στις ιπποδρομίες του Royal Ascot, όπου συνήθιζε να συνοδεύει τον σύζυγό της.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τζαλίλα,Ζαγέντ, Χάγια, παιδιά

 

Για την ιστορία, το 2018, η κόρη του σεΐχη Μωάμεθ Μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ, η 33χρονη Λατίφα, αποφάσισε να φύγει από τη βασιλική οικογένεια και να ζητήσει άσυλο καταγγέλλοντας, πως την κρατούσαν φυλακισμένη και την βασάνιζαν και έκτοτε αγνοείται!

Η Λατίφα με μία σειρά από βίντεο μίλησε για τα όσα συμβαίνουν στο βασίλειο, σημειώνοντας πως η ζωή της ως πριγκίπισσα είναι απλά μια απάτη, ενώ όχι μόνο δεν εδικαιούτο να έχει διαβατήριο, αλλά βρέθηκε δύο χρόνια στη φυλακή επειδή αποπειράθηκε να φύγει από τη χώρα όταν ήταν έφηβη.

Το ταξίδι της στην ελευθερία διακόπηκε βίαια καθώς εντοπίστηκε σε ένα σκάφος στον Ινδικό Ωκεανό και επιστράφηκε δια της βίας πίσω στο Ντουμπάι με τους φίλους της να υποστηρίζουν πως την κρατούσαν ναρκωμένη!

To video στο οποίο,  η πριγκίπισσα Λατίφα καταγγέλλει τον πατέρα της: