Αναβολές διορισμών φέρνουν 8.166 «κατασκηνωτές» στο ΑΣΕΠ

Από αναβολή σε αναβολή, η δημοσίευση των οριστικών αποτελεσμάτων και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, έως και… κατασκήνωση μπροστά στο ΑΣΕΠ προγραμματίζουν οι υποψήφιοι για τις 8.166 θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Πρόκειται για τους υποψήφιους της προκήρυξης 3Κ/2018, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί από το ΑΣΕΠ τον Φεβρουάριο του προηγούμενου χρόνου, ωστόσο ακόμα δεν έχουν εκδοθεί τα τελικά αποτελέσματα. Μεγάλος αριθμός, πάντως, έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα σε αρκετούς δήμους.

Οι οριστικοί πίνακες επρόκειτο αρχικά να ανακοινωθούν στις 30 Νοεμβρίου του 2018. Στη συνέχεια δόθηκε «παράταση» έως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ το νέο όριο που έχει ανακοινωθεί είναι το τέλος του μήνα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης σε συνέντευξή του αποδίδει την ευθύνη για την καθυστέρηση στο ΑΣΕΠ. «Αναμένουμε από την Ανεξάρτητη Αρχή τους οριστικούς πίνακες των επιτυχόντων, το συντομότερο δυνατό. Ήδη, υπάρχει σημαντική καθυστέρηση», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Από την πρώτη στιγμή έχουμε παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στο ΑΣΕΠ, που έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ολοκλήρωση του μεγάλου διαγωνισμού πρόσληψης προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων», τόνισε.

Χαρακτήρισε, επίσης, πολύ σημαντική την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που θα παρέχει στους δήμους το μόνιμο προσωπικό που χρειάζονται από τη μία αλλά και θα δώσει τέλος «στην αγωνία χιλιάδων ανθρώπων και στο καθεστώς εργασιακής ομηρίας που για πολλούς εργαζομένους ξεπέρασε τη δεκαετία».

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποφασίστηκε από την κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσει η μεγάλη πανελλαδική απεργία των συμβασιούχων που εργάζονται στην αποκομιδή των απορριμμάτων στους δήμους το καλοκαίρι του 2017.

Κύκλοι της Αυτοδιοίκησης αναφέρουν ότι η αγωνία των υποψηφίων για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων συνδυάζεται με το ενδεχόμενο των εκλογών, καθώς θεωρούν ότι σε ενδεχόμενη αλλαγή κυβέρνησης οι συγκεκριμένες προσλήψεις μπορεί να «παγώσουν» όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.