Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο ανοιχτά της Νιγηρίας: Νεκρός Έλληνας υποπλοίαρχος, τρεις απαχθέντες οι δύο Έλληνες

Δραματική κατάληξη είχε πειρατεία που εκδηλώθηκε στο ελληνόκτητο πλοίο «Κάλαμος» (Kalamos) υπό σημαία Μάλτας καθώς κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι πειρατές άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Έλληνας υποπλοίαρχος. Επίσης, άλλα τρία μέλη του πληρώματος απήχθησαν, μεταξύ των οποίων, δύο Έλληνες. Συνολικά το πλήρωμα αριθμεί ν23 μέλη εκ των οποίων οι 10 είναι Έλληνες, και όλοι οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους.

Το πλοίο ταξίδευτε κενό φορτίου έχοντας ξεκινήσει από την Κίνα και με τελικό προορισμό την Νιγηρία. Ενώ έπλεε ανάμεσα στην Νιγηρία και στο Καμερούν δέχτηκε την επίθεση των πειρατών. Το πλοίο είναι αγκυροβολημένο έξω από την Νιγηρία.

Στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου έχει σημάνει συναγερμός ενώ υπ’ ατμόν είναι και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Θεόδωρος Δρίτσας, ο οποίος ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος εξέδωσε αναικοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει το αιματηρό περιστατικό πειρατείας  και σημειώνει ότι υπάρχει ήδη συντονισμός με το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες. Με βάση  πληροφορίες ότι ήδη έχουν κινητοποιηθείλ οι ελληνικές προξενικές αρχές στην Νιγηρία προκειμένου να διευθετήσουν το ταχύτερο δυνατό την μεταφορά της σορού του άτυχο υποπλοιάρχου στην Ελλάδα, να διευκολύνουν τον επαναπατρισμό του οποιουδήποτε μέλους του πληρώματος το επιθυμεί ενώ εξετάζονται τρόποι αντιμετώπισης της ομηρίας.